Kokeile kuukausi maksutta

Kuusi toimitilahanketta painoi Lehdon tuloksen rajusti tappiolle – Pörssikurssi kävi kaikkien aikojen alimmalla tasollaan

Lehto Groupin tilinpäätöksen laatiminen viime vuodelta on vielä kesken, mutta yhtiö kertoo jo ennakkotietona, että sen liiketulos painui reippaasti miinukselle ja liikevaihtokin supistui selvästi.

Kuva Lehdon tehtaalta Hartolassa. Kuva: Tuomas Siitonen

Tilintarkastamattomien laskelmien mukaan yhtiön liikevaihto laski viime vuonna edellisvuodesta noin 20 prosenttia noin 435 miljoonaan euroon ja liiketappio jatkuvista toiminnoista oli noin -24 miljoonaa euroa. Jo marraskuun alussa Lehto arvioi vuoden 2021 liikevaihtonsa laskevan juuri noin 20 prosenttia ja liiketuloksensa jäävän negatiiviseksi. Nyt tappion suuruus siis tarkentui.

Liiketappion syynä on erityisesti kuuden toimitilahankkeen merkittävä tappiollisuus. Näiden hankkeiden projektikatevaikutus vuonna 2021 on yhteensä noin -24 miljoonan euroa tappiollinen. Hankkeista kaksi on peruskorjaushankkeita (noin -10 miljoonaa euroa), kaksi hotellihanketta (noin -4 miljoonaa euroa), yksi toimistorakennushanke (noin -8 miljoonaa euroa) ja yksi teollisuuskiinteistöhanke (noin -2 miljoonaa euroa). Koko Toimitilat-palvelualueen vaikutus konsernin vuoden 2021 liiketulokseen on noin -29 miljoonan euroa negatiivinen.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuusi toimitilahanketta painoi Lehdon tuloksen rajusti tappiolle – Pörssikurssi kävi kaikkien aikojen alimmalla tasollaan”

Viimeisimmät näkökulmat