Kokeile kuukausi maksutta

Turun musiikkitalon toteutusmuoto varmistui

Turun kaupunki allekirjoitti musiikkitalon allianssisopimuksen sekä hankesuunnitteluvaiheen tilauksen Hartela Länsi-Suomen, PES-Arkkitehtien ja WSP Finlandin muodostaman Harmonia-ryhmittymän kanssa.

Turun musiikkitaloon tulee kaksi salia, konserttisalina toimiva 1300-paikkainen pääsali ja 300-paikkainen monitoimisali. Havainnekuva: Hartela Länsi-Suomi, PES-Arkkitehdit, WSP Finland, Laidun-design

Turun musiikkitalo toimii Turun filharmonisen orkesterin kotina. Lisäksi musiikkitaloon suunnitellaan runsaasti muita tapahtumia.

Harmonia-ryhmittymän ehdotus valittiin tarjouskilpailun perusteella. Turun kaupunginvaltuusto valitsi Harmonia-ryhmittymän kilpailuehdotuksen tarjouskilpailun voittajaksi lokakuussa 2021.

Päätös tuli tammikuussa lainvoimaiseksi. Seuraavaksi on edessä hankesuunnitteluvaihe.

Musiikkitalo sijoittuu Aurajoen rantaan Kaupunginteatterin ja Wäinö Aaltosen museon väliselle Itsenäisyydenaukiolle. Kilpailusuunnitelmaa ohjaavina tukipilareina olivat paikka, toiminta ja akustiikka.

”Johtotähtenämme oli, että näitä asioita seuraamalla talo alkaa syntyä kuin itsestään. Olemme Aurajoen rannalla, teemme työpaikkaa muusikoille ja paikkaa kaupunkilaisille, ja tietysti kaikki konserttisalit haluavat olla akustiikaltaan loisteliaita. Oivalsimme, että tietyllä tavalla salia kääntämällä yleisövirrat, sali ja maisema liittyvät yhteen. Vähän niin kuin joki muokkaa uomia, niin yleisövirrat muokkaavat rakennuksen sisätilaa”, pääsuunnittelijana toimiva arkkitehti SAFA Tuomas Silvennoinen PES-Arkkitehdeilta kuvailee suunnitteluprosessia.

Allianssihankkeessa monipuolista osaamista kootaan hankkeen käyttöön jo aikaisessa vaiheessa.

”Tämä mahdollistaa sen, että eri alojen osaajat yhteensovittavat tilaajan ja käyttäjien tarpeita ja tavoitteita suunnittelussa, toteutuksessa ja kustannusohjauksessa yhteistyössä hankkeen parhaaksi. Hartelan osaajia tulee toimimaan ainakin projektinjohdossa ja toteutuksessa sekä tuomassa hankkeeseen kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja”, kertoo Hartela Länsi-Suomen toimitusjohtaja Hanna Kolehmainen.

Hartelalla on Turun kaupungin kanssa jo entuudestaan kokemusta allianssihankkeesta Ypsilonin monitoimitalon osalta.

Turun musiikkitalon rakentamisen aloitusta on suunniteltu kesään 2023.

Nyt käynnissä on rakentamisen mahdollistava asemakaavanmuutos, jonka ehdotus tulee päätöksentekokäsittelyyn alkuvuoden aikana. Samanaikaisesti hankkeen kehitysvaihe on käynnissä ja hankesuunnitelma valmistellaan kaupunginvaltuuston käsittelyyn kuluvan vuoden syksyllä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Turun musiikkitalon toteutusmuoto varmistui”

Vastaa