Kokeile kuukausi maksutta

Virtuaaliympäristöt ovat korvaamaton apu sairaalatilojen suunnittelussa – ”Käyttäjä huudahdi, ettevät sängyt voi olla noin kaukana toisistaan”

Lähes kaikissa isoissa sairaalahankkeissa on nykyisin jonkinlainen virtuaaliympäristö, jossa tulevat käyttäjät liikkuvat kuin valmiissa tiloissa.

A-Insinöörien cave-tilassa on mahdollista heijastaa 3D-suunnitelmista luotua stereoskooppista kuvaa kolmelle seinämälle ja lattialle. Tulevat käyttäjät pääsevät tutustumaan suunnitteluratkaisuihin yhdessä suunnittelijoiden kanssa oikeassa mittakaavassa ja kokevat olevansa todellisessa tilassa. Tilaa myös vuokrataan eteenpäin. Kuvassa arkkitehti Matti Anttila. Kuva: Liisa Takala

Helsingin Meilahteen rakennettavan Siltasairaalan kolmiulotteisessa virtuaalimallissa voi liikkua kuin tietokonepelissä konsoliohjaimen avulla. Käyttäjän on helppo tarkistaa, että esimerkiksi teho-osaston hoitajapisteeltä pystyy näkemään jokaiselle määritellylle potilaspaikalle, koska cave-tilassa mittasuhteet ovat luonnolliset.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Virtuaaliympäristöt ovat korvaamaton apu sairaalatilojen suunnittelussa – ”Käyttäjä huudahdi, ettevät sängyt voi olla noin kaukana toisistaan””

Viimeisimmät näkökulmat