Kokeile kuukausi maksutta

Betoniteollisuus jakoi kolmoisvoiton työturvallisuuskilpailussaan

Rudukselle kolmoisvoitto betoniteollisuuden vuoden 2021 työturvallisuuskilpailussa.

Kuvituskuva. Betonin valua siltatyömaalla. Kuva: Akseli Muraja

Kilpailun elementtisarjan voitti Ruduksen Kotkan tehdas, betonituotesarjan Ruduksen Orimattilan tehdas ja valmisbetonisarjan ykkössijan nappasi Ruduksen Kemin mobiilitehdas.

”Olemme Ruduksessa panostaneet työturvallisuuden kehittämiseen isosti jo yli 15 vuoden ajan. Tämän pitkäjänteisen työn ansiosta olemme onnistuneet nivomaan työturvallisuuden luontevaksi osaksi kaikkea tekemistä Ruduksessa”, Ruduksen toimitusjohtaja Mikko Vasama kertoo.

”Turvallisuustyö on iso osa vastuullisuutta ja meille on tärkeää saada kaikki työntekijämme terveinä joka päivä kotiin.”

Kunniakirjan saivat niin ikään turvallisuustasoaan eniten parantaneet tehtaat, jotka olivat tällä kertaa elementtisarjassa Betsetin Kyyjärven elementtitehdas, tuotesarjassa Lujabetonin Loimaan paalu- ja infratuotetehdas ja valmisbetonisarjassa Ruduksen Vanttilan valmisbetonitehdas.

Betoniteollisuuden valtakunnallinen työturvallisuuskilpailu on järjestetty vuosittain vuodesta 2009 alkaen, poikkeuksena vuosi 2020, jolloin kilpailu jouduttiin perumaan koronan takia. Kilpailu käytiin yhteensä 50 tuotantolaitoksen kesken kolmessa eri sarjassa: elementtitehtaat (38 tehdasta), valmisbetonitehtaat (5 tehdasta) ja betonituotetehtaat (7 tehdasta).

Kilpailussa kukin tehdas pisteytettiin Elmeri+-järjestelmän mukaisen turvallisuusmittauksen, tapaturmataajuuden ja tapaturmapoissaolojen sekä työntekijöille tehdyn turvallisuuskulttuurikyselyn perusteella. Tuotantolaitosten turvallisuustason auditoinnin ja mittaukset toteutti Tapaturva.

Kolmihenkinen tuomaristo valitsi kokonaiskilpailun voittajan sarjavoittajien joukosta tehdaskäyntien ja tehtaan henkilökunnan haastattelujen pohjalta.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat työympäristöasiantuntija Tapio Jääskeläinen Rakennusliitosta, ylitarkastaja Keijo Päivärinta Etelä-Suomen Aluehallintovirastosta ja toimitusjohtaja Jussi Mattila Betoniteollisuus ry:stä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Betoniteollisuus jakoi kolmoisvoiton työturvallisuuskilpailussaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat