Kokeile kuukausi maksutta

Suomalaisyhtiö kehitti aurinkoenergiaa keräävän parvekeratkaisun taloyhtiöille

Lumon on kehittänyt parvekekaideratkaisun, jossa kaidelasin väliin sijoitetaan aurinkopaneelit.

Havainnekuva aurinkoenergiaa keräävistä kaiteista. Kuva: Lumon

Kehitystyö on yhtiön mukaan edennyt nyt siihen vaiheeseen, että tuotteelle on tuotantovalmius. Seuraavaksi yhtiö etsii tuotteelle koekohteen, jossa uudenlaista lasikaidetta voisi pilotoida käytännössä.

”Meillä on jo jonkun aikaa ollut työn alla niin sanottu eKaide. Se on parvekekaideratkaisu, jossa kaidelasin väliin sijoitetaan aurinkopaneelit”, Lumon konsernin kehityksestä vastaava Risto Kivioja sanoo.

Yhtiö etsii koekohteeksi ensisijaisesti kerrostalon julkisivulasituksia niin uudis- kuin korjausrakentamisen kohteista.

”Teemme jokaisesta projektista kohdekohtaisen suunnitelman sekä laskemme arvioidun tuottolaskelman. Näin varmistamme, että investointi on asiakkaalle kannattava.”

Yhtiön omien laskelmien mukaan uuden aurinkoenergiakaiteen vuosituotto vastaisi parhaimmillaan keskimäärin 35 prosenttia kerrostaloasunnon sähkön vuosikulutuksesta.

Aurinkoenergian kerääminen kaidelasien kautta on yhtiölle uusi innovaatio, jota on kehitetty sekä estetiikka että vastuullisuus edellä. Normaali kaideverhousmateriaali on korvattu erikoisvalmisteisella aurinkopaneelilla, joka sijoitetaan kaidelasien väliin.

”Se täyttää parvekkeille asetetut turvallisuusvaatimukset ja erilaiset sähköjohdot ja kytkennät on piilotettu, jolloin lopputuloksesta tulee elegantti”, Kivioja kertoo.

Uuden innovaation tuottolaskelma riippuu aina monesta tekijästä, kuten asennettavien paneeleiden määrästä ja niiden ilmansuunnasta.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomalaisyhtiö kehitti aurinkoenergiaa keräävän parvekeratkaisun taloyhtiöille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat