Kokeile kuukausi maksutta

Energiatehokkuuden ja ilmanvaihdon moniosaaja tähtää valtakunnalliseksi toimijaksi pörssiin

Ilmanvaihto- ja jäähdytysbisneksen miljardin euron kakusta vähäisempikin siivu on paljon rahaa, ja tähän rakoon tähtää Cervikin uuden kumppaninsa pääomasijoittaja Intera Partnersin myötävaikutuksella. Kun liikevaihto kasvaa 100 miljoonaan euroon – ja ehkä ylikin – voidaan yhtiössä alkaa valmistella listautumista pörssiinkin.

Cervin toimitusjohtaja Petri Valve on yhdessä Karl Jensenin kanssa luonut merkittävän yrityksen sisäilma- ja energiatehokkuustoimialalle.

Rakentamisen, talotekniikan ja kiinteistötalouden näkökulmasta on pörssi tarjonnut vähän ilon aiheita viime vuosina. Muutamien onnistuneiden listautumisten, kuten Harvian, ja vahvojen vakiintuneiden toimijoiden, kuten Uponorin, rinnalla rakennusliikkeet ovat lähinnä rämpineet, ja Caverionkin poistuu vuodenvaihteen jälkeen pörssistä pois julkisen kaupankäynnin ulottuvilta.

Vaikka tällä hetkellä suhdannekuva ei liian valoisalta vaikutakaan, vetää moni rakennusalan sisäinen toimiala erinomaisesti ja kasvu on tasaisen vahvaa. Tähän rakoon on iskenyt myös vuonna 2014 perustettu Cervi, joka pääliiketoiminnassaan keskittyy puhtaaseen sisäilmaan, ilmanvaihdon modernisointiin ja energiatehokkuuden parantamiseen.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Energiatehokkuuden ja ilmanvaihdon moniosaaja tähtää valtakunnalliseksi toimijaksi pörssiin”

Viimeisimmät näkökulmat