Kokeile kuukausi maksutta

Syvälämpö ei ole hopealuoti, mutta se voi muodostua tärkeäksi osaksi yhteiskunnan energiapalettia

Suomen ensimmäinen geotermistä lämpöä kaukolämpöverkkoon tuottava laitos käynnistyi Vantaalla. Kyseessä on pilottilaitos, jossa tutkitaan maalämmöllä tuotetun lämmön mahdollisuuksia kaukolämmön tuotannossa. Laitoksen rakentamisesta on vastannut Quantitative Heat.

Kontin sisään rakennetun lämpölaitoksen edustalla Qheatilta toimitusjohtaja Erika Salmenvaara ja teknologiajohtaja Rami Niemi sekä Vantaan Energialta energiapalveluliiketoiminnan johtaja Matti Wallin.

Vantaan Energian geoterminen lämpölaitos Vantaan Varistossa on valmis. Laitos on valmistumishetkellään Suomen ensimmäinen geoterminen lämpölaitos, jossa syntyvä puhdas ja täysin uusiutuva maalämpö ohjataan kaukolämpöverkkoon ja myydään sieltä maalämmöstä kiinnostuneille asiakkaille.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Syvälämpö ei ole hopealuoti, mutta se voi muodostua tärkeäksi osaksi yhteiskunnan energiapalettia”

Viimeisimmät näkökulmat