Kokeile kuukausi maksutta

Syvälämpö ei ole hopealuoti, mutta se voi muodostua tärkeäksi osaksi yhteiskunnan energiapalettia

Suomen ensimmäinen geotermistä lämpöä kaukolämpöverkkoon tuottava laitos käynnistyi Vantaalla. Kyseessä on pilottilaitos, jossa tutkitaan maalämmöllä tuotetun lämmön mahdollisuuksia kaukolämmön tuotannossa. Laitoksen rakentamisesta on vastannut Quantitative Heat.

Kontin sisään rakennetun lämpölaitoksen edustalla Qheatilta toimitusjohtaja Erika Salmenvaara ja teknologiajohtaja Rami Niemi sekä Vantaan Energialta energiapalveluliiketoiminnan johtaja Matti Wallin.

Vantaan Energian geoterminen lämpölaitos Vantaan Varistossa on valmis. Laitos on valmistumishetkellään Suomen ensimmäinen geoterminen lämpölaitos, jossa syntyvä puhdas ja täysin uusiutuva maalämpö ohjataan kaukolämpöverkkoon ja myydään sieltä maalämmöstä kiinnostuneille asiakkaille.

Variston lämpökeskuksen tontille Vantaalle rakennetun geotermisen lämpölaitoksen ansiosta Vantaan Energia pystyy tuottamaan kaukolämpöä täysin uudella tavalla maalämpöön pohjautuen, jolloin vantaalaisten kaukolämpöasiakkaiden on mahdollista lämmittää kotinsa maalämmöllä kaukolämpöverkon kautta. Variston geolämpölaitos parantaa myös Vantaan energiaomavaraisuutta lisätessään uusiutuvan lämmön osuutta lämmöntuotannossa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Syvälämpö ei ole hopealuoti, mutta se voi muodostua tärkeäksi osaksi yhteiskunnan energiapalettia”

Viimeisimmät näkökulmat