Kokeile kuukausi maksutta

Väärä aikataulutus teettää turhaa työtä talotekniikkasuunnittelussa

Building 2030 -hankkeen teemassa Suunnittelu 2.0 on tavoitteena tuplatyön vähentäminen, jota nyt tapahtuu erityisesti talotekniikan suunnittelussa. Resursseja haaskataan erityisesti hankkeen alkuvaiheissa. Tehostamalla suunnitteluprosesseja ja toimintamalleja työmaan suuntaan niukat suunnittelutunnit riittäisivät kustannusten kasvamatta.

Liiketoimintajohtaja Juho Lepistö Granlundilta haluaa uudistaa rakentamisen ja suunnittelun toimintamalleja tehokkaammiksi ja tuottavammiksi. Kuva: Heikki Heikkonen

Suunnittelu on rakentamisessa isossa roolissa niin hyvässä kuin pahassa. Suurin juurisyy suunnittelun ongelmiin talotekniikkanäkökulmasta on aliurakoitsijoiden hankintavaiheen suunnittelussa aiheutuva hukka.

”Meidän näkökulmastamme – tai oikeastaan Aalto-yliopiston tuore tutkimus osoittaa sen nyt – taloteknisten urakoitsijoiden valintaa pyritään tekemään liian tarkoilla suunnitelmilla liian aikaisessa vaiheessa.” Granlundin liiketoimintajohtaja Juho Lepistö taustoittaa ongelmia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Väärä aikataulutus teettää turhaa työtä talotekniikkasuunnittelussa”

Viimeisimmät näkökulmat