Kokeile kuukausi maksutta

Puurakentajat kaatui liki 7,6 miljoonan euron velkataakkaan – ”Merkittävää rahoitusratkaisua ei löytynyt”

Puurakentajat Group ja sen kuusi tytäryhtiötä jättivät konkurssihakemuksen tiistaina. Yhtiöt ajautuivat maksukyvyttömiksi ja velat nousivat yli 7,6 miljoonaan euroon.

Puurakentajat oli mukana rakentamassa myös peliyhtiö Supercellin pääkonttoria Helsingin Jätkäsaareen. Kuva Jussi Helttunen.

Tytäryhtiöiden suurimmat velat löytyvät Puurakentajat Rakennus -yhtiöstä ja niitä on yhteensä liki 7,5 miljoonaa euroa. Helsingin käräjäoikeuteen toimitetuista konkurssihakemuksista käy ilmi, että Puurakentajat Rakennuksen suurimmat velkojat ovat Stora Enso Timber, reilut 1,3 miljoonaa euroa, Stora Enso, reilut miljoona euroa ja konsernin emoyhtiö Puurakentajat Group noin 930 000 euroa.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Kokeile nyt 1 kk veloituksetta!

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 3/6/12 kk.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Puurakentajat kaatui liki 7,6 miljoonan euron velkataakkaan – ”Merkittävää rahoitusratkaisua ei löytynyt””

  1. ”Tämä ikävä ja valitettava päätös ei tarkoita sitä, että Onvest olisi menettänyt uskoaan puurakentamiseen tai ylipäätään vastuulliseen rakentamiseen.” Vastuulliseen rakentamiseen ei kannata menettääkään uskoaan. Jos esimerkiksi katsoo kivirakentamista laajemmin (alhainen hiilijalanjälki uusilla vähähiilisillä tuotteilla, positiivinen vaikutus biodiversiteettiin, hallitusti pitkä käyttöikä ja vähäinen huollon tarve, muuntojoustavuus, tuotteiden helppo kierrätettävyys, rakenteiden vikasietoisuus, jäähdytystarvetta vähentävä terminen massa ja niin edelleen), voi todeta, että niillä pärjätään vastuullisuuden suhteen mainiosti mihin tahansa muuhun järjestelmään verrattuna.

Viimeisimmät näkökulmat