Kokeile kuukausi maksutta

Espoonlahteen viisi vuotta sitten rakennettu kauppakeskus Pikkulaiva on purettu ja rakennus odottaa uutta käyttökohdetta. Suomen ensimmäisen pop-up kauppakeskuksen pinta-ala on noin 11 000 neliömetriä ja purettu rakennus on mahdollista hyödyntää monin eri tavoin.

Uudelleenkäytettävän rakennuksen hinta on reilusti alle puolet alku­peräishinnasta. Pikkulaiva sopii rakennuksena monenlaiseen käyttöön. Sen jänneväli on ­suuri, yli 20 metriä. Rakenteissa on käytetty liima­puu­palkkeja, julki­sivussa Paroc-seinä­elementtejä ja ikkunalasit ovat murronkestävät. Rakenteensa ja materiaaliensa osalta rakennus sopii erinomaisen hyvin esimerkiksi kaupaksi, toimisto­rakennukseksi, teollisuushalliksi tai vaikka maneesiksi. “Ensisijaisena tavoitteenamme on löytää rakennukselle yksi tai kaksi ostajaa”, toteaa Purkupihan toimitusjohtaja, Kari Kärkkäinen.

“Puretun Pikkulaivan uudelleenkäyttö tuo ostajalle selviä säästöjä: rakennuksen hinnaksi tulee reilusti alle puolet sen alkuperäisestä hinnasta.”

Rakennus voidaan myös viipaloida pienempiin kokonaisuuksiin, sen voi toteuttaa 11 x 1 000 neliömetrin osina. Rakennusten purkuun ja rakennusmateriaalien kierrättämiseen erikoistunut ­Purkupiha on syksyn aikana purkanut hieman yli hehtaarin suuruisen kauppakeskus ­Pikkulaivan ­Espoossa.  “Pikku­laiva­ on alun perinkin rakennettu uudelleen­käyttöä varten”,  kertoo Kärkkäinen. Vastuullisesti ­toteutettu rakennus voidaan siirtää jopa ­yhtenä kokonaisuutena uudelle omistajalle. Käytetty rakennus­tekniikka mahdollisti sen, että purkaminen onnistui ehjänä.

“Purkupiha voi myydä Pikkulaivan rakennus­materiaalit myös ilman asennusta, mikäli ostajalla on rakentaja jo hankkeeseen tiedossa. Purkupihan oma pystytysporukka voi tarvittaessa avustaa ostajan rakentajaa kuoren pystytyksessä.”

Rakennuksen kuljetukset ja ­uudelleen kasaamiset ­hoituvat ­tarvittaessa avaimet käteen ­-periaatteella

Purkupiha vastaa purkamisen lisäksi kierrätettävän rakennuksen kuljetuksista ja siirroista. Kokenut yhteistyökumppani, rakennusliike Tekson on käytettävissä kaikissa rakennuksen uudelleen pystyttämiseen liittyvissä töissä, asiakkaan valinnan mukaan joko osittain tai kokonaan avaimet käteen ­-periaatteella.

Myytävänä myös

Puistomuuntaja sekä 2 kpl LVIS tekniikkakontteja, joista tullut tekniikka koko ostoskeskukseen.


 

Viimeisimmät näkökulmat