Kiinnostaisiko kollegoiden hyväksi arvioimien työmiehien tilaaminen älypuhelimeltasi? Unohtuiko apumiehen tilaaminen työpäivän aikana seuraavaksi päiväksi? Bolt.Works Oy kehitti mobiilipalvelun, jolla työmaan henkilöstöasioista päättävät henkilöt löytävät tarvitsemansa työvoiman helpommin, nopeammin ja luotettavammin.

 width=
Boltin kehittämä mobiiliapplikaatio mahdollistaa työvoiman tilaamisen paikka- ja aikariippumattomasti. Kymppirakenteen Björkin mukaan homman hoitaa vaikka kotisohvalta muutamassa minuutissa, jos päivällä sen on unohtanut tehdä.

Alan mullistaminen on lähtenyt Boltilla liikkeelle kehittämällä mobiilipalvelu käytännön asiakastarpeista – niistä tarpeista, joihin käytännön työnjohto ja työmaamestarit törmäävät arjessaan. ”Tavoitteenamme on ollut helpottaa heidän työtä ja luoda jotain täysin uutta.” kertoo yhtiön toimitusjohtaja Tommi Hämäläinen. Hän jatkaa: ”Mobiilipalvelun kehittämisen perustana oli asiakastutkimus, jossa selvitimme, mitkä ovat niitä asiakkaalle tärkeimpiä ja olennaisimpia asioita työvoimanvuokrauksessa. Lähes kaikki vastaajat pitivät tärkeimpinä tilaamisen helppoutta ja nopeutta, työntekijöiden laatua ja luotettavuutta, aiemman työhistorian tietämistä sekä työkaluja ja ammattikortteja. Nyt nämä tiedot ovat kaikki saatavilla Boltin mobiiliapplikaatiosta. Työmiehen saa valittua ja tilattua muutamalla peukalon pyöräytyksellä. Työn laadun varmistaa työnjohtajakollegoiden arvioinnit edellisiltä työmailta. Jos applikaation käyttö ei tunnu luontevalta, meille voi tietenkin myös soittaakin. Soittamalla saa samoja hyviä työmiehiä kuin applikaatiostamme.”

Yhtiö on lanseerannut uuden mobiiliapplikaationsa huhtikuun alussa ja applikaatio on jo nyt herättänyt paljon positiivista kiinnostusta niin työnantajissa kuin työntekijöissä. Myös yksi Suomen suurimmista eläkevakuuttajista, Etera, sijoitti yhtiöön yli miljoona euroa, koska näkee yrityksessä vahvaa kasvupotentiaalia ja mahdollisuuksia uusien, alalle aiemmin tuntemattomien toimintatapojen kehittämisessä. Hämäläinen kertoo: ”Kaiken toimintamme lähtökohtana niin applikaatiossa kuin perinteisesti soittamalla tilaavalle, on toimittaa luotettavaa työvoimaa mahdollisimman helposti ja nopeasti, niillä varusteilla, työkaluilla ja ammattikorteilla kuin tarvitaan ja niin pitkäksi aikaa kuin tarvitaan.” Hän jatkaa: ”Mullistamme toimialaa ja sen käytäntöjä, sillä mobiiliapplikaation ansiosta työvoimaa voi tilata 24/7 ja sieltä, missä itse olet. Ajansäästö syntyy siitä, että kaikki työntekijään liittyvä tieto löytyy yhdestä ja samasta paikasta ja lisätiedusteluita ei tarvitse tehdä.”

Asiakkaat myös kiittelevät Boltin kehittymis- ja kasvuhalua. Kymppirakenne on ollut Boltin asiakkaana kolme vuotta. Yhtiön työpäällikkö Mikael Björk kertoo: ”Lähdimme aikanaan kokeilemaan Boltia ja sille tielle olemme jääneet. Heillä se, mitä luvataan todella pitää paikkaansa ja työntekijät ovat sitä, mitä me tarvitsemme. Ikäviä yllätyksiä ei ole tullut vastaan. Olemme olleet myös positiivisesti yllättyneitä siitä, että meiltä pyydetään työntekijöistä palautetta ja palaute hyödynnetään työntekijöiden sekä meidän työnantajien eduksi. Boltin teknologiasuuntautuneisuus sekä kehittymishalukkuus on meille erittäin positiivinen asia. Sen ansiosta pysymme paremmin mukana alan uusissa tuulissa ja kehitymme itsekin.”

Työntekijöiden laadun varmistaa työnjohtajakollegoiden arvioinnit edellisiltä työmailta.

Yhtiön toimitusjohtajan mukaan työntekijöiden valintaan nähdään paljon vaivaa ja prosessi on tarkkaan määritelty. ”Uusien tekijöiden referenssitarkistukset ovat yksi tärkein tapa varmistaa, että asiakkaamme todella saavat sen, mitä he tilaavat. Silti annamme myös kahden päivän työntekijätakuun. Tekijää motivoi tieto siitä, että hyvästä palautteesta saa parempaa palkkaa sekä enemmän ja parempia keikkoja. Nämä kaikki yhdessä vähentävät huomattavasti asiakkaamme riskejä.” koostaa toimitusjohtaja.

Bolt-mobiilipalvelusta löytyy kaikki rakentamisen ammattilaiset: talonrakentamiseen, talotekniikkaan ja maa- ja viherrakentamiseen. Sovelluksen voi ladata kuka tahansa työmaan henkilöstöasioista kiinnostunut omasta sovelluskaupastaan täysin ilmaiseksi. Latausohjeet löytyvät myös bolt.works. Yhtiö toimii tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla ja Tampereella, mutta yhtiö laajentaa toimialuetta tämän vuoden aikana.

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi