Kokeile kuukausi maksutta

Yllättävän tavallinen kiinteistöjen kosteus- ja homevaurioiden syy on salakavala kattovuoto tai vuosien saatossa tukkoon menneet salaojat. Nämä kalliit riskit voi kuitenkin torpata älykkäällä anturi- ja ilmanvaihtoteknologialla, joka pitää huolta ylä- ja alapohjan riittävästä tuuletuksesta.

Ongelmien paikallistaminen on vaikeaa. Esimerkiksi kattovuoto havaitaan useimmiten vasta sitten, kun lattialle ilmestyy lätäkkö. Silloin kuitenkin ollaan VILPE Oy:n tutkimus- ja kehitysjohtaja Veli-Pekka Lahden mukaan jo auttamatta myöhässä.

”Vuotovesi on todennäköisesti ehtinyt kostuttaa myös rakenteita. Vaurioiden korjaaminen käy lähes aina kalliiksi”, hän toteaa.

IoT-tekniikkaa ja ennakoivaa etävalvontaa

Kiinteistöhuollossa säästää aikaa ja rahaa VILPE Sensen avulla. VILPE Sense on älykäs tuuletusjärjestelmä, jossa kiinteistön ylä- ja alapohjan koneellista ilmanvaihtoa ohjataan IoT-antureiden avulla.

Älykkäästi ohjatun tuuletusjärjestelmän myötä rakenteista saadaan kuivalla säällä pois jopa kuusinkertainen määrä kosteutta perinteiseen alipaineiseen ilmanvaihtoon nähden. Sateisina päivinä ilmankierto vastaa alipaineisen järjestelmän tasoa.

”VILPE Sense havaitsee ja hälyttää esimerkiksi piilevistä kattovuodoista ennen kuin ne aiheuttavat isompia vaurioita. Jos katolla on pinta-alaa vaikkapa 3000 neliötä, voi pelkästään vuotokohdan paikallistaminen olla vaikeaa. Nyt ongelmat havaitaan ennalta ja samalla vältytään kalliilta korjaustöiltä”, Lahti toteaa.

Kätevimmin mittaus- ja tuuletusjärjestelmän asentaminen käy perinteisen katto- tai salaojaremontin yhteydessä.

”Pienellä lisäkustannuksella kiinteistö saadaan älyaikaan ja tälle vuosituhannelle. Jo yksi vältetty kattoremontti riittää maksamaan investoinnin takaisin”, Lahti ynnäilee.

Lue lisää VILPE Sense tuuletusjärjestelmästä >>

Viimeisimmät näkökulmat