Skanska Infran laitos- ja betonirakentamisen puolella jo yli kymmenen vuotta työskennellyt Ville aloitti uransa haalariharjoittelussa kaivinkoneen perämiehenä. Nyt hän vastaa Kaupunki- ja teollisuusrakentamisyksikössä suurten infrahankkeiden aikataulujen, kustannusten ja työvaiheiden yhteensovittamisesta. Tällä hetkellä Villen työmaana on  Kivenlahden metroasema, jossa hän toimii vastaavana työnjohtajana.

”Mikään ei kaada laadukasta tekemistä, kun yhteishenki on kohdillaan”, sanoo vastaava työnjohtaja Ville Sihvonen.

Joka päivä kiva tulla töihin

Ville Sihvonen arvostaa sitä, että yhteistyötä tehdään ilman kuppikuntia eikä osaamisesta olla mustasukkaisia. ”Skanska Infralla tehdään paljon monen yksikön yhteisiä hankkeita, ja niissä parasta on yhteinen tahtotila. Sen sijaan, että puhutaan meistä ja teistä, ollaan samaa porukkaa”, Ville kertoo.

Suurissa hankkeissa on ymmärrettävä monen eri tahon näkökulmia. Myös toisen osapuolen saappaisiin on osattava asettua. Aluevastaavan tai vastaavan työnjohtajan tehtävissä vaaditaan myös hyviä hermoja ja kykyä tehdä päätöksiä. Villelle vastuunkanto ei ole koskaan ollut ongelma.

”Olen saanut tehdä kokeneiden ja hyvien tyyppien kanssa töitä. Heiltä olen oppinut paljon.”

”Meillä arvostetaan hyviä tekijöitä ja halutaan pitää heistä kiinni”

Alun perin rakennusmestariksi valmistunut Ville suoritti harjoittelun Skanska Infran laitosrakentamisen puolella. Nyt hän toimii vastaavana työnjohtajana.

”Parasta on, kun päivittäin saa tulla hyvällä mielellä töihin. Töitä ei tehdä hammasta purren, vaan hyvällä huumorilla. Vaikka työ itsessään olisi välillä hiukan tavallista raskaampaa, mutta kun viihtyy ja ympärillä on hyvä porukka, ei sen parempaa voi olla.”

Ville näkee rakennusalan yhtenä monimuotoisimmista aloista. Työmaalla on paljon eri alojen ammattilaisia, ja kaikkien tietoa ja osaamista tarvitaan hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi.

Hyvältä tuntuu myös se, että ihmiset nähdään kokonaisuuksina. Kaikki ovat elämässään muutakin kuin työntekijöitä, ja työpäivän jälkeen jokaista odottaa elämän muut roolit.

”Meillä arvostetaan hyviä tekijöitä ja halutaan pitää heistä kiinni. Se näkyy kulttuurissa ja esihenkilöiden toiminnassa. Se motivoi minuakin kehittymään ja kasvattamaan ammattitaitoani.”

Haluatko sinä Villen työkaveriksi mielenkiintoisille hankkeille ja osaksi kannustavaa työyhteisöä? Tule meille töihin!

Haemme nyt tuotannon toimihenkilöitä erilaisiin tehtäviin infrarakentamiseen. Voit työllistyä esimerkiksi katu- ja kunnallisteknisiin kohteisiin pääkaupunkiseudulla, väylä- ja tunneliprojekteille ympäri Suomen tai Ruotsin tai Ruskeasuon ratikkavarikko -hankkeelle Helsinkiin.

Tutustu tehtäviin ja hae.

Viimeisimmät näkökulmat