Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusmittaukset ovat kriittinen osa rakentamista ja osaavien ammattilaisten työtä. Teknologiayhtiö Trimblen uusi ratkaisu helpottaa ja nopeuttaa tätä osaa rakentamisesta ja tuo mittaamista useamman yrityksen käyttöön. Uusi robottitakymetri sisältää ainoana kojeena itsekalibrointiteknologian, joka varmistaa, että ensimmäisellä ja ainoalla kerralla tehdyt mittaukset ovat tarkkoja. Käyttäjä voi oikeasti luottaa laitteeseen ja välttää kalliit virheet.

”Trimblen tavoitteena on siirtyä yksittäisistä tuotteista integroituun ekosysteemiin, missä käyttäjä yhden alustan kautta käyttää eri tuotteita ja ohjelmistoja. Alusta, missä voidaan yhdistää digitaalisia ja fyysisiä tuotteita. Ri-takymetri on Trimblen ensimmäinen laite tähän maailmaan”, Tuomas Anttila BuildingPoint Finlandilta toteaa. ”Vuosimaksullisella palvelulla asiakas saa käyttöön sopimuskauden ajaksi laitteen halutulla tarkkuustasolla, ohjelmistot sekä lisäpalvelut kuten huollot, koulutukset ja tuen”, Anttila jatkaa. Asiakas ei tarvitse isoa alkuinvestointia laitteen hankintaan, mittauskaluston kulut ovat tiedossa tarkasti sopimuskauden ajaksi ja samalla asiakkaan rahaa vapautuu muuhun liiketoimintaan.

Takymetri suorittaa automaattisen kalibroinnin käynnistyksen yhteydessä huomioiden ympäristön sääolosuhteet. Näin säästät aikaa ja voit olla varma, että mittaukset ovat varmasti tarkkoja. Autokalibroinnin lisäksi uusi Ri-takymetri on skaalautuva, eli laitteen ohjelmistoa päivittämällä myös laitteen ominaisuuksia saa päivitettyä käyttäjän tai kohteiden vaatimusten mukaan. Yhdessä rakentamisen tarpeisiin kehitetyn FieldLink-ohjelmiston kanssa, Trimble toimii suunnannäyttäjänä rakentamisen tiedonkeruussa. Uusi Trimble Ri on täydellinen koje  kaikkiin merkintä- ja rakennusmittaustehtäviin. Laite on helppokäyttöinen, helppo ymmärtää ja parhaalla tekniikalla varustettu laite

Trimble VISION -teknologian ja integroitujen digitaalikameroiden ansiosta instrumenttia voidaan ohjata mistä tahansa työmaalla ja mahdollistaa nopean ja tarkan kohteen havaitsemisen ja lukituksen. Fokusoituva EDM/laser-osoitin tarjoaa tarkan osoittimen valittujen pisteiden asettelua varten ja varmistaa tarkat mittaukset erilaisilta pinnoilta. Teräväpiirtoisen kameran ja kohdistetun zoomauksen ansiosta Trimblen rakentamisen tuotteissa käytetään yhteistä FieldLink-ohjelmistoa. Samalla ohjelmistolla voidaan ohjata Trimblen tiedonkeruulaitteita kuten laserkeilainta, takymetrejä sekä Spot-robottikoiraa. Yhdessä Trimble Connect-pilvipalvelun ja Trimblen ohjelmistojen kuten Tekla Structures tai Trimble RealWorksin  kanssa, Trimble pystyy ainoana valmistajana tarjoamaan ratkaisuja rakennusprojektin kaikkiin vaiheisiin suunnittelusta ylläpitoon. ”Rakennusprojektien yleisenä haasteena on ajantasaisen datan saaminen työmaalta kaikkien projektin osapuolien käyttöön nopeasti ja helposti. Trimble kehittää ja tarjoaa tähän haasteeseen ratkaisuja yhdistämällä rakentamisen tuotteita ja ohjelmistoja” Tuomas Anttila toteaa.

Seuraavan sukupolven mittauksissa yhdistetty todellisuus tuodaan päivittäisiin mittaustöihin, mikä on hyvä esimerkki Trimblen ajatuksesta yhdistää fyysinen ja digitaalinen maailma parantaen samalla nykyisiä rakentamisen prosesseja. FieldLink Mixed Reality-ohjelmistomoduulin avulla Ri-takymetri yhdistetään Trimblen XR10-kypärään. XR10-kypärässä on Microsfotin HoloLens 2-lasit, joiden näytöltä katsomalla voidaan etsiä tarvittavat mittapisteet ja perinteisen mittaprisman avulla suorittaa mittaukset. Ri-robottitakymetri seuraa prismaa ja HoloLens-lasit näyttävät suunnan, mihin mittaajan tulee liikkua.

BuildingPoint Finland toimii Trimblen rakentamisen tuotteiden valtuutettuna jälleenmyyjänä ja edustajana Suomessa ja tarjoaa Trimblen laite- ja ohjelmistoratkaisuja rakentamisen tiedonkeruuseen ja käsittelyyn. Myyntipalveluiden lisäksi BuildginPoint Finland tarjoaa asiakkaiden tarpeiden mukaan tuki-, koulutus- ja huoltopalvelut.

Viimeisimmät näkökulmat