Kokeile kuukausi maksutta

Jorma Seppä takoo SRV:lle parempaa kannattavuutta

SRV:n pk-seudun asuntoyksikön johtajana elokuussa aloittaneella Jorma Sepällä on selkeä toimeksianto. Tavoitteena on kohentaa kannattavuutta ja markkina-asemaa.

Olit pitkään Skanskalla. Mikä SRV:ssä alkoi vetää puoleensa?

SRV on elinkaariviisauteen keskittyvän strategiansa myötä mielenkiintoisessa kehitysvaiheessa. Siksi koin, että voin omalla kokemuksellani ja panoksellani auttaa noiden tavoitteiden saavuttamisessa.

Millaiset tavoitteet olet asettanut itsellesi lähivuosiksi? Missä asioissa SRV:n on oltava pk-seudulla nykyistä vahvempi?

Asuntoliiketoiminnan osalta selkeänä tavoitteena on kannattavuuden parantaminen. Strategiakauden lopussa SRV on pääkaupunkiseudulla kannattava ja merkittävä asuntorakentaja, joka tarjoaa myös erinomaisen asiakaskokemuksen.

Helsingin seutu on alkanut monien yllätykseksi potea muuttotappiota naapuri- ja kehyskuntiin. Pitääkö käänteestä olla jo huolissaan?

Muuttoliikkeen suunta tuntuu kulkevan sykleissä, ja kaupungistumisen myötä Helsingin seudun kasvu varmasti jatkuu myös tulevaisuudessa. Asuntokauppa on jatkunut meillä vahvana ja myymättömien valmiiden asuntojen määrä on hyvin vähäinen. On toki todennäköistä, että uusien asuntoaloitusten määrät tulevat jatkossa normalisoitumaan, mutta en olisi tilanteesta huolissani.

Useat arkkitehdit ovat kritisoineet nykyistä rakentamisen tehokkuusajattelua sekä tornitalojen pieniä ja pimeitä ”putkiasuntoja”. Mitä vastaat tähän kritiikkiin?

On erittäin tärkeää, että esitetään rakentavaa kritiikkiä ja käydään keskustelua asumisen kehittämisestä. Välillä tosin saatetaan keskittyä liikaa yksittäisiin ominaisuuksiin ja kokonaisuuksien tarkastelu jää sivummalle. Esimerkiksi tehokkuusajattelu on hyvin tärkeää, jos halutaan rakentaa kohtuuhintaista asumista.

Mikä veti aikanaan rakennusalalle?

Voisi sanoa, että puhdas sattuma. Lukion jälkeen piti keksiä opiskelupaikka, ja opintojen alkuvaiheessa olin aika varma, että tulen hakemaan vielä toista opiskelupaikkaa. Ensimmäinen harjoittelujakso työmaalla kuitenkin muutti tilanteen, ja rakennusala vei mennessään.

Millainen olet esimiehenä?

Pyrin tukemaan ja sparraamaan omaa porukkaa sekä luomaan heille mahdollisuudet onnistua omassa tehtävässään. Hyvään johtamiseen kuuluvat myös selkeät tavoitteet ja rehellinen palaute.

Jorma Seppä 

  • Syntynyt 1981 Valkealassa
  • Insinööri (AMK), Helsingin ammattikorkeakoulu (Metropolia), 2005
  • Tulosyksikön johtaja, Skanska, 2015–2021
  • Johto-, hankekehitys- ja projektikehitystehtävissä, Skanska, 2008–2015
  • Projekti-insinööri, Länsisataman aluerakentamisprojekti Helsingin kaupunki, 2006–2008
  • Harrastaa kuntosalia ja veneilyä

Teksti: Timo Sormunen

Viimeisimmät näkökulmat