SRV perustaa VTB:n ja Deutsche Bankin kanssa kiinteistörahaston Venäjälle

SRV Yhtiöt, venäläispankki VTB:n sijoitusyhtiö VTB Capital sekä saksalainen investointipankki Deutsche Bank ovat allekirjoittaneet sopimuksen Venäjällä toimivan kiinteistökehitysrahaston perustamisesta. SRV toimii rahastossa sekä sijoittajana että projektinjohtourakoitsijana. VTB Capital ja Deutsche Bank puolestaan toimivat yhdessä rahaston varainhoitajina. Lisäksi ne ovat mukana rahastossa sijoittajina. Muita sijoittajia ovat eläkevakuutusyhtiöt Ilmarinen ja Etera.

SRV Yhtiöt, venäläispankki VTB:n sijoitusyhtiö VTB Capital sekä saksalainen investointipankki Deutsche Bank ovat allekirjoittaneet sopimuksen Venäjällä toimivan kiinteistökehitysrahaston perustamisesta. SRV toimii rahastossa sekä sijoittajana että projektinjohtourakoitsijana. VTB Capital ja Deutsche Bank puolestaan toimivat yhdessä rahaston varainhoitajina. Lisäksi ne ovat mukana rahastossa sijoittajina. Muita sijoittajia ovat eläkevakuutusyhtiöt Ilmarinen ja Etera.

Rahasto sijoittaa pääasiassa toimisto-, liiketila- ja hotellikohteiden sekä korkean tason asuntojen rakentamiseen Moskovassa ja Pietarissa. Lisäksi rahasto voi sijoittaa jo toiminnassa oleviin valmiisiin sijoituskohteisiin. SRV:n osuus rahaston ensimmäisen vaiheen sijoitussitoumuksista on 20 miljoonaa euroa. SRV arvioi saavansa rahaston kautta projektinjohtourakoita vähintään 200 miljoonan euron arvosta.

”Rahaston perustaminen ja yhteistyön aloittaminen VTB:n ja Deutsche Bankin kaltaisten vahvojen kumppanien kanssa on merkittävä askel SRV:n Venäjän kasvustrategian toteuttamisessa. Nyt tehty järjestely avaa SRV:lle mahdollisuuden päästä mukaan lukuisiin merkittäviin rakennushankkeisiin Venäjän suurimpien kaupunkien parhaille paikoille. Rahastolla on erinomainen tilaisuus päästä hyödyntämään poikkeuksellisen markkinatilanteen luomat mahdollisuudet markkinassa, jonka pitkän tähtäimen kasvuedellytykset ovat hyvät”, sanoo SRV:n toimitusjohtaja Eero Heliövaara.

VTB Capitalin ja Deutsche Bankin tehtävänä rahaston varainhoitajina on muun muassa sijoituskohteiden identifiointi ja velkarahoituksen järjestäminen hankkeisiin. Rahaston lopullinen tavoite sijoitussitoumusten määrästä on vähintään 300 miljoonaa euroa. Rahasto neuvottelee parhaillaan lukuisten kansainvälisten sijoittajien kanssa uusista sijoitussitoumuksista.

Finanssiryhmä VTB Groupilla on toimintaa 18 maassa eri puolilla maailmaa. Venäjän valtio on VTB:n suurin osakkeenomistaja 77,5 prosentin omistusosuudella. Lopuilla 22,5 prosentilla osakkeista käydään kauppaa RTS- ja Micex-pörsseissä Venäjällä. Vuonna 2008 VTB perusti sijoitusyhtiö VTB Capitalin, jolla on toimistot Moskovassa, Lontoossa ja Singaporessa.

Investointipankki Deutsche Bank toimii maailmanlaajuisesti. Pankin liikekiinteistötoimijan Deutsche Bank Real Estate Groupin palveluksessa on noin 350 henkilöä 19 toimistossa eri puolilla maailmaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV perustaa VTB:n ja Deutsche Bankin kanssa kiinteistörahaston Venäjälle”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat