Cramo ja Peab tekivät vaihtokaupat

Cramo Oyj:n kokonaan omistama tytäryhtiö Cramo Finland on hankkinut Peabin vuokrausliiketoimintaa Suomen markkinoilla hoitavan Lambertsson Oy:n vuokrauskalustosta suurimman osan. Vastaavasti Peab on hankkinut Cramon vuokraukseen liittyvää palveluliiketoimintaa Ruotsin markkinoilla hoitavan Cramo Entreprenadmaskinerin liiketoiminnan. Samalla yhtiöt ovat allekirjoittaneet molemmissa maissa viisivuotiset vuokraussopimukset.

Cramo Oyj:n kokonaan omistama tytäryhtiö Cramo Finland on hankkinut Peabin vuokrausliiketoimintaa Suomen markkinoilla hoitavan Lambertsson Oy:n vuokrauskalustosta suurimman osan. Vastaavasti Peab on hankkinut Cramon vuokraukseen liittyvää palveluliiketoimintaa Ruotsin markkinoilla hoitavan Cramo Entreprenadmaskinerin liiketoiminnan. Samalla yhtiöt ovat allekirjoittaneet molemmissa maissa viisivuotiset vuokraussopimukset.

”Tämä on Cramon neljäs merkittävä ulkoistamissopimus viimeisen puolen vuoden aikana, mikä on luonnollisesti myönteistä koko vuokraustoimialalle sekä erityisesti Cramolle”, Cramon konsernijohtaja Vesa Koivula toteaa.

Lambertssonilla on vuokrausliiketoimintaa Nurmijärvellä, Ylöjärvellä ja Turussa. Kalustovalikoima on samankaltainen kuin Cramolla ja asiakaskunta koostuu Peabin lisäksi muista rakennusalalla toimivista yhtiöistä. Cramon ja Peabin nyt tekemät sopimukset kattavat kone- ja laitevuokrauksen, siirtokelpoisten tilojen vuokrauksen sekä vuokraukseen liittyvät palvelut. Cramolle siirtyy Lambertssonin koko vuokrausliiketoiminta sekä 15 työntekijää, lukuun ottamatta yhtiön torninosturi-, henkilötavarahissi- ja mastolavaliiketoimintoja.

”Meillä (Cramolla ja Peabilla) on Suomessa pitkä ja vahva yhteistyösuhde, joka syventyy tämän sopimuksen myötä. Pitkäaikaiset ulkoistamissopimukset, kuten tämä nyt solmittu, perustuvat molemminpuoliseen luottamukseen sekä vakaaseen uskomukseen siitä, että sopimus on hyödyllinen molempien osapuolien kasvulle ja kehitykselle”, Cramo Finlandin johtaja Tatu Hauhio sanoo.

Cramo Entreprenadmaskiner tarjoaa Ruotsissa raskaita palvelukoneita (10-20 tonnia) ammattikuljettajineen suurille ja keskisuurille rakennusyhtiöille. Yhtiön oma kalusto koostuu noin 35 pyöräkuormaajasta, kaivinkoneesta ja teleskooppipuomista. Yhtiö toimii myös välittäjänä yksityisille alihankkijoille. Liiketoiminnalla on 34 työntekijää ja vuosittainen liikevaihto on lähes 15 miljoonaa euroa.

”(Sopimuksen myötä) voimme edelleen kehittää yhteistyösuhdettamme Peabin kanssa ja vapauttaa voimavaroja tästä meille vähemmän merkittävästä palvelutoiminnasta ydinliiketoimintaamme vuokraukseen”, Cramo Ruotsin johtaja Erik Bengtsson toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Cramo ja Peab tekivät vaihtokaupat”

Vastaa