Lemminkäinen ostaa Suonenjoen Sementtituotteen

Lemminkäinen Rakennustuotteet Oy on keskiviikkona 13. lokakuuta allekirjoittanut sopimuksen Suonenjoen Sementtituote Oy:n koko osakekannan ostamisesta. Myyjät ovat Arja, Raimo, Tommi ja Jani Räsänen sekä Timo Venho. Yrityskauppa vahvistaa Lemminkäisen betonielementtien tuotantoresursseja. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.

Lemminkäinen Rakennustuotteet Oy on keskiviikkona 13. lokakuuta allekirjoittanut sopimuksen Suonenjoen Sementtituote Oy:n koko osakekannan ostamisesta. Myyjät ovat Arja, Raimo, Tommi ja Jani Räsänen sekä Timo Venho. Yrityskauppa vahvistaa Lemminkäisen betonielementtien tuotantoresursseja. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.

Suonenjoen Sementtituotteen betonielementtitehdas sijaitsee Suonenjoella, Lemminkäisen betonielementtitehtaan naapurissa. Yrityksen liikevaihdon vuonna 2010 arvioidaan olevan noin 1,5 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää 11 henkeä, jotka siirtyvät Lemminkäisen palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Alustavien suunnitelmien mukaan yritys sulautetaan Lemminkäinen Rakennustuotteet Oy:hyn vuoden 2011 ensimmäisellä neljänneksellä.

Lemminkäinen Rakennustuotteet Oy on samassa yhteydessä allekirjoittanut esisopimuksen Suonenjoen kaupungin kanssa Suonenjoen Sementtituotteen omistamien kiinteistöjen myymisestä kaupungille. Esisopimuksen mukaan Lemminkäinen vuokraa tilat käyttöönsä pitkällä vuokrasopimuksella.

”Asuntorakentamisen piristyminen on lisännyt porras- ja julkisivuelementtien kysyntää. Nyt tehdyt sopimukset mahdollistavat toimintamme pitkäjänteisen kehittämisen Suonenjoella”, johtaja Risto Wuorio Lemminkäiseltä sanoo.

Osakekauppasopimus on ehdollinen eli kaupan toteutuminen edellyttää Suonenjoen kaupungin hallituksen ja valtuuston myönteistä päätöstä kiinteistökaupalle. Kauppojen arvioidaan vahvistuvan loppuvuoden aikana.

Lemminkäinen Rakennustuotteet Oy perustettiin vasta tänä vuonna konsernirakenteen yksinkertaistamisen myötä. Lemminkäinen fuusioi kesäkuussa aiemmat Rakennustuotteet-toimialan alla toimineet erilliset yhtiöt Lemminkäinen Rakennustuotteet Oy:hyn.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lemminkäinen ostaa Suonenjoen Sementtituotteen”

Jätä kommentti