Äänestä Vuoden asuntovaikuttajaa

Vuoden asuntovaikuttaja valitaan nyt 12. kerran. Vuoden asuntovaikuttaja julkistetaan Asuntomarkkinat 2011 tilaisuudessa torstaina 20.1.2011 Hotel Hilton Helsinki Kalastajatorpassa. Asuntovaikuttajan valinnan tekevät yhdessä Asuntotietokeskus, Nordea ja Rakennuslehden lukijat äänestyksen kautta. Viime vuonna vaikuttajaksi valittiin Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Vuoden asuntovaikuttaja valitaan nyt 12. kerran. Vuoden asuntovaikuttaja julkistetaan Asuntomarkkinat 2011 tilaisuudessa torstaina 20.1.2011 Hotel Hilton Helsinki Kalastajatorpassa. Asuntovaikuttajan valinnan tekevät yhdessä Asuntotietokeskus, Nordea ja Rakennuslehden lukijat äänestyksen kautta. Viime vuonna vaikuttajaksi valittiin Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Tämän vuoden ehdokkaita ovat seuraavassa listatut henkilöt. Äänestäjät voivat myös keskustelupalstalla esittää listan ulkopuolelta jotain muuta henkilöä. Jos tällainen Musta Hevonen saa riittävästi kannatusta, niin myös se otetaan huomioon asuntovaikuttajaa valittaessa. Äänestysaikaa on 15.1.2011 saakka.

Linkki kyselyyn: http://poll.kampanjat.net/go/Valitse+vuoden+2010+asuntovaikut

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Äänestä Vuoden asuntovaikuttajaa”

 1. Tässä ehdokkaat

  Sisko Marjamaa, Helsingin asuntotuotantotoimisto ATT:n toimitusjohtaja
  Helsingin asuntorakennuttamisen vahva nainen. Pääkaupungin asuntorakentaminen on pitänyt laatunsa ja määränsä markkinoiden puristuksessa. Uskaltanut rakennuttaa kohtuuhintaisia Hitas-omistusasuntoja gryndereiden moitteista välittämättä.

  Markku Hedman, asuntosuunnittelun professori Tampereen teknillisessä yliopistossa.
  Hedman opettaa Tampereen teknillisessä yliopistossa uusia arkkitehteja kannustaen luoviin, mutta samalla käytännönläheisiin ratkaisuun. Hän on ollut järjestämässä useita innostavia kilpailuja arkkitehtiopiskelijoille, esimerkiksi ENSI-omakotitalo Valkeakosken asuntomessuille ja Minimikoti Kuopion asuntomessuille. Uusien arkkitehtien innovatiivinen ja luova kouluttaja

  Tuomo Siitonen, asuntosuunnittelun emetitus-professori TKK:sta
  Asuntoarkkitehtuurin guru, joka esimerkiksi Helsingin Leppäsuon Oscar-asuntokohteessa näyttää myös uusiutumiskykyään. Hakee energiansäästöön ideoita myös menneestä eli asunnoissa voisi olla vyöhykkeitä, joita ei lämmitetä, ja kannattaa luonnonmukaisuuden, kuten painovoimaisen ilmanvaihdon sallimista.

  Harri Hiltunen, Kiinteistöliiton toimitusjohtaja
  Vaikuttaa – julkisuudessa ja kulisseissa – monessa roolissa, Kiinteistöliiton lisäksi muun muassa Arassa, Senaatti Kiinteistöissä ja kokoomuksessa. Asuntoyhtiöiden edunvalvoja.

  Jorma Piisinen, ”Remontti-Reiska”
  Televisiosta tuttu ”Remontti-Reiska” on yli 17 vuoden ajan jakanut joka kotiin sopivaa tietoa asuntojen rakentamisesta, remontoinnista ja viisaasta käytöstä. Itse oppinut rakentaja on luonteva esiintyjä ja rakentamisen fakkitietouden huumorintajuinen kansantajuistaja vetää nyt omaa ohjelmaansa MTV3:n maksukanavalla.

  Tommi Rytkönen, Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja
  Rytkäsen johdolla Kiinteistömaailma Oy:stä on vahvistanut asemiaan kiinteistönvälityksen osaajien eturivissä. Yritys on on tunnettu erityisesti asiakaslähtöisten, nykyaikaisinta tietotekniikkaa käyttäjäystävällisesti hyödyntävien palvelukonseptien kehittämisestä ja uusien kiinteistönvälittäjien rohkeasta rekrytoinnista. Rytkönen on tuonut asuntomarkkinoista käytävään keskusteluun analyyttisiä näkökulmia.

  Veikko Simunaniemi, Järvenpään Mestariasunnot Oy:n toimitusjohtaja
  Simunaniemi on kehittänyt yritysryppäästään poikkeuksellisen innovatiivisen toimijan vuokra-asuntojen markkinoille. Palveluihin kuuluu asuntojen tuottamisen ja omistamisen lisäksi monipuolista osaamista talkkaritoiminnasta alueurakointiin sekä siivouksesta erilaisiin asukaslähtöisiin asiantuntijapalveluihin. Mestariasunnot Oy on myös energiatehokkuuden edelläkävijä: sen ensimmäinen nollaenergiatalo on harjakorkeudessa Järvenpäässä.

  Mika Airaksela, Rakennusliike Reposen toimitusjohtaja.
  Rakennusinsinööri Airaksela on matalanergiarakentamisen edelläkävijöitä Suomessa. Hän tekee parhaillaan matalaenergiataloja mm. VVO:lle Espoon Suurpellossa ja onpa hän mukana puukerrostalorakentamisessakin, mikä kertoo ennakkoluuttomuudesta, sillä aiemmin hän ehti julistatautu vannoutuneeksi betonimieheksi.

  Miimu Airaksinen, ekotehokkuusprofessori VTT:ssä
  VTT nimitti tekniikan tohtori Airaksisen ympäristön ekotehokkuuden tutkimusprofessoriksi viisivuotiskaudeksi. Tutkimusprofessuurin toimialana on rakennusten ja rakennetun ympäristön energia- ja ekotehokkuuden parantaminen. LVI-taustan omaava Airaksinen on ollut asiantuntijana myös uusien energiamääräysten laadinnassa.

  Jarek Kurnitski, energiaohjelman johtava asiantuntija Sitrassa
  Kurnitsi on Suomen johtavia energia-alan asiantuntijoita Suomessa. Vaikka hän on ympäristöministeriön asiantuntijana energiamääräysten uudistamisessa, on hän säilyttänyt realisimin ja uskaltaa sanoa esimerkiksi EU-parlamentaarikkojen jyräämää vuoden 2020 nollaenergiatavoitetta typeräksi.

  Antti Arjanne, Suomen Vuokranantajien puheenjohtaja
  Kiinteistösijoittaminen ammattilainen ja juristi, joka mieltää vuokralaisen asiakkaana. Hän on kampanjoinut nykyistä kevyempien putkiremonttien puolesta.

  Erkka Valkila, Saton toimitusjohtaja
  Rakennusinsinööri Erkka Valkila on muuttanut perinteisen yleishyödyllisen asuntorakennuttaja kiinteistösijoittajaksi.Yhtiö tarjoaa laatutakuuta ja laatupisteytystä vuokra-asunnoilleen ja uuden asunnon ostaja pääsee räätälöimään ratkaisuja internetissä.

 2. Ihan hyviä tyyppejä, mutta missä ovat Jan Vapaavuori tai Hannu Rossilahti Arasta. Ja jos joku remonttireiska on mukana, niin miksi ei TV:n todelliset asuntorakentamisen osaajat kuten arkkitehti Panu Kaila.

  1. Vapaavuori tuli valituksi toissa vuonna eikä kertaalleen valittuja laiteta uudestaan ehdolle. Panu Kaila olisi periaatteessa hyvä ehdokas, mutta ei taida olla ihmeemmin näkynyt televisiossa tänä vuonna.

Vastaa