Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat huhti-kesäkuussa

Kiinteistön ylläpidon kustannukset kipusivat huhti-kesäkuussa 2,5 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta. Kuluvan vuoden ensimmäisestä neljänneksestä kokonaiskustannusindeksi laski huhti-kesäkuussa 0,4 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen kiinteistön ylläpidon kustannusindeksistä.

Kiinteistön ylläpidon kustannukset kipusivat huhti-kesäkuussa 2,5 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta. Kuluvan vuoden ensimmäisestä neljänneksestä kokonaiskustannusindeksi laski huhti-kesäkuussa 0,4 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen kiinteistön ylläpidon kustannusindeksistä.

Kustannuslajeittain tarkasteltuna eniten vuodessa nousivat käyttö- ja jätevesikustannukset, 4,5 prosenttia. Kunnossapitopalvelun kustannukset nousivat 4,2 prosenttia ja kaukolämpökustannukset 3,7 prosenttia. Työkustannukset kipusivat 3,6 prosenttia, hoitopalvelukustannukset 3,2 prosenttia, kevyt polttoöljy 3,2 prosenttia ja lämpökustannukset 3,1 prosenttia. Tarveaineiden kustannukset nousivat 2,6 prosenttia ja erilliskustannukset 0,4 prosenttia. Käyttösähkön kustannukset puolestaan vähenivät 1,7 prosenttia.

Talotyypeittäin tarkasteltuna eniten viime vuodesta nousivat asuinkerrostalojen ylläpitokustannukset, 3,2 prosenttia. Koulurakennusten ylläpitokustannukset nousivat 2,7 prosenttia, terveyskeskusrakennusten 2,6 prosenttia, toimistorakennusten 2 prosenttia, myymälärakennusten 1,9 prosenttia ja teollisuushallien 1,8 prosenttia.

Kiinteistön ylläpidon kustannusindeksi kuvaa koko maan kiinteistön ylläpidon hintojen keskimääräistä kehitystä kiinteistönhoidon eri tehtävissä, joihin kuuluvat muun muassa hallinto, käyttö ja huolto, ulkoalueiden hoito, siivous, lämmitys, sähkö, vesi ja jätehuolto. Lisäksi huomioidaan erilliskustannuksista vakuutukset, maan vuokra sekä kiinteistövero.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat huhti-kesäkuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat