Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat 9 prosenttia

Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat 9,3 prosenttia vuoden 2011 neljännellä neljänneksellä vuoden 2010 vastaavasta ajanjaksosta. Eniten kallistui kevyt polttoöljy. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen kiinteistön ylläpidon kustannusindeksistä 2005=100.

Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat 9,3 prosenttia vuoden 2011 neljännellä neljänneksellä vuoden 2010 vastaavasta ajanjaksosta. Eniten kallistui kevyt polttoöljy. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen kiinteistön ylläpidon kustannusindeksistä 2005=100.

Talotyypeittäin tarkasteltuna eniten nousivat teollisuushallien ylläpitokustannukset, 11,8 prosenttia. Myymälärakennusten ylläpitokustannukset nousivat 10,3 prosenttia, toimistorakennusten 9,5 prosenttia, asuinkerrostalojen 8,3 prosenttia ja koulurakennusten 7,2 prosenttia sekä terveyskeskusrakennusten 6,2 prosenttia.

Kustannuslajeittain tarkasteltuna vuodessa nousivat eniten kevyt polttoöljy, 35,6 prosenttia ja erilliskustannukset 19,9 sekä lämpökustannukset 16,2 prosenttia. Käyttösähkön kustannukset nousivat 15 prosenttia ja kaukolämpökustannukset 9,7 prosenttia.

Tilastokeskuksen kiinteistön ylläpidon kustannusindeksi ilmestyy neljännesvuosittain noin 2 kuukautta viiteajankohdan päättymisen jälkeen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat 9 prosenttia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat