Satolle lähes 400 vuokra-asuntoa rakenteille

Asuntosijoitusyhtiö Sato teki viime vuoden lopussa ja kuluvan vuoden alussa päätökset lähes 400 uuden vuokra-asunnon rakennuttamisesta. Suurin osa kohteista sijaitsee pääkaupunkiseudulla.

Yhtiön tavoitteena on kasvattaa Saton asunto-omaisuuden arvo neljään miljardiin euroon vuoteen 2020 mennessä.

”Tavoitteen saavuttamiseksi investoimme noin 200 miljoonaa euroa vuosittain”, yhtiön liiketoimintajajohtaja Tuula Entelä sanoo.

Entelän mukaan vuokra-asuntojen tarve on suurinta pääkaupunkiseudulla, jossa myös arvonnousuodotukset ovat parhaat. Vuodenvaihteessa aloitetut kohteet sijaitsevat Helsingin Jätkäsaaressa, Etu-Töölössä, Espoon Saunalahdessa ja Vantaan Rajakylässä. Myös ensimmäinen kohde Vantaan kehittyvään Keimolanmäkeen on käynnistetty.

”Lisäksi suunnitteilla on investointeja esimerkiksi Espoon Perkkaan alueelle ja energiatehokas talo Espoon Soukkaan.”

Sato on ollut 2000-luvulla Suomen suurin asuntoinvestoija. Se on hankkinut yhteensä noin 13 500 vuokra-asuntoa, jotka ovat arvoltaan noin 1,9 miljardia euroa. Hankinnat on tehty ostamalla asuntoja vanhasta asuntokannasta ja tuottamalla vuosittain satoja uusia asuntoja. Yhtiön 2000-luvulla tehtyjen hankintojen kautta on tarjottu asunto noin 25 000 asukkaalle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Satolle lähes 400 vuokra-asuntoa rakenteille”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi