Kokeile kuukausi maksutta

Herätys pientalotyömailla – työsuojelutarkastajat tulossa

Aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueiden rakennusalan tarkastajat suorittavat torstaina 21.5.2015 tehovalvontaa omakotitalotyömaille.

Tavoitteena on työturvallisuuden tason nostaminen ja työtapaturmien määrän vähentäminen. Tarkastuksilla kiinnitetään erityisesti huomiota putoamissuojauksen järjestämiseen, työtelineisiin ja tikkaiden sekä henkilökohtaisten suojavarusteiden käyttöön.

Tarkastuksien yhteydessä selvitetään myös ovatko rakennushankkeen osapuolet rakennuttaja ja urakoisijat sopineet selkeästi työmaan päätoteuttajan ja työsuojelusta vastaavan henkilön nimeämisestä.

Työsuojeluviranomainen muistuttaa, että pientalotyömaat ovat edelleen vaarallisimpia rakennustyömaita työturvallisuusmääräyksien laiminlyöntien takia. Tämän vuoksi rakennusalan työsuojelun valvontaa kohdistetaan yhä enemmän pientalotyömaihin.

Rakennusalan työturvallisuusviikolla 18 -22.5 järjestetään myös valtakunnallinen Telinetorstai- toimintapäivä, minkä teemana ovat putoamissuojaus sekä henkilökohtaiset turvavarusteet.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Herätys pientalotyömailla – työsuojelutarkastajat tulossa”

  1. ”pientalotyömaat ovat edelleen vaarallisimpia rakennustyömaita työturvallisuusmääräyksien laiminlyöntien takia”

    Vaiko työturvallisuusmääräyksien jatkuvien kiristyksien takia…..? Itsekin olen vajaan 10v toiminut työsuojelutehtävissä, mutta tuntuu, ettei tässä maassa saa kohta tehdä työtä enää lainkaan..

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat