Kokeile kuukausi maksutta

Hovioikeus määräsi Riihi-säätiön ex-puheenjohtajan maksamaan miljoonakorvaukset Aralle

Rovaniemen hovioikeus on perjantaina 22. toukokuuta antamassaan tuomiossa määrännyt Riihi-säätiön entisen puheenjohtajan Toivo Kannisen maksamaan vahingonkorvauksena 3,6 miljoonaa euroa väärinkäytettyjä tukia takaisin Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aralle.

Rovaniemen hovioikeus on perjantaina 22. toukokuuta antamassaan tuomiossa määrännyt Riihi-säätiön entisen puheenjohtajan Toivo Kannisen maksamaan vahingonkorvauksena 3,6 miljoonaa euroa väärinkäytettyjä tukia takaisin Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aralle.

Vahingonkorvaus on Aran vahingonkorvauksena vaatima pääoma ilman korkoja. Oulun käräjäoikeus oli helmikuussa 2014 tuominnut Kannisen maksamaan Aralle takaisin vain 305000 euron edestä tukia sekä Aran noin 75000 euron oikeudenkäyntikulut.

Riihi-säätiö oli erehdyttänyt Araa myöntämään taloudellista tukea toimintaan, johon sitä ei olisi voitu myöntää. Riihi-säätiö rakennutti Ouluun 11 vuokrataloa vuosina 1995–2001 valtion myöntämien aravalainojen ja korkotukien tuella.

Aran ylijohtaja Hannu Rossilahti on tyytyväinen annettuun tuomioon. ”Valtion myöntämät tuet on käytettävä siihen tarkoitukseen, johon ne on haettu ja myönnetty.”

Riihi-säätiötä koskeva rikosasia on ollut vireillä vuodesta 2001 alkaen. Se käynnistyi Aran valvontatyössä tehdyistä havainnoista, ja Ara teki rikosilmoituksen.

Vuonna 2012 korkein oikeus tuomitsi Kannisen ehdottomaan vankeusrangaistukseen 12 törkeästä avustuspetoksesta ja 17 törkeästä kavalluksesta. Aran korvausvaatimuksen se palautti Oulun käräjäoikeuden käsiteltäväksi.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Hovioikeus määräsi Riihi-säätiön ex-puheenjohtajan maksamaan miljoonakorvaukset Aralle”

  1. Hyvä! Toivotaan, että ARA ryhdistäytyy ja ottaa luupin alle ne pari muuta, hyvin tiedossa olevat toiset huijarit.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat