Vuoden paras työmaa taas haussa – johdatko itse sellaista?

Rakennuslehti etsii taas vuoden parasta rakennustyömaata. Pitkä perinne on jatkunut vuodesta 1986. Viime vuonna valitsimme voittajaksi NCC:n korjausrakennushanke Kansalliskirjaston Helsingin keskustassa.

Tiukan vastuksen sille antoi SRV:n rakentama HUS-Lab, myös Helsingissä. Edellisenä vuonna palkinto meni YIT:n ja Destian työyhteenliittymälle, joka rakensi Koskenkylän ja Kotkan välistä tietä.

Kilpailuun voi ilmoittaa niin uudistalonrakennus-, korjausrakennus- kuin infrahankkeita. Asiantuntijaraati valitsee työmaakierrostensa pohjalta parhaan työmaan ja voi antaa myös tunnustuspalkintoja. Tänä vuonna olemme varautuneet antamaan tunnustuspalkinnon keskisuuren rakennusliikkeen hyvin hoidetulle hankkeelle, millä haluamme houkutella keskisuuria yrityksiä mukaan kilpailuun.

Hyvin hoidettu, vaativa ja laadukas työmaa

Raati painottaa valinnassaan työmaan teknistä, arkkitehtonista ja muuta vaativuutta sekä hyvää aikataulujen, kustannusten ja työturvallisuuden hallintaa. Lisäansiona pidämme työmaalla tehtyä kehitystyötä. Arvostamme koko rakentamisketjun hyvää yhteistyötä ja asiakkaan tyytyväisyyttä ja sitä, miten tämä on työmaalla varmistettu.

Tänä vuonna, kun Rakennusteollisuus RT on ottanut laadun parantamisen ykkösasiakseen, haluamme kuulla, miten laadunvarmistus on hoidettu kilpailutyömailla. Laadulla ymmärrämme paitsi teknistä laatua, myös toiminnallista laatua eli prosessin sujuvuutta (kerralla kuntoon) ja myös asiakkaan ymmärtämisen laatua. Aliurakoitsijavaltaisilla työmailla hyvää laatua on esimerkiksi se, miten varmistetaan, että kielitaidoton työmies ymmärtää, minkälaista viimeistelytasoa asiakas odottaa saavansa. Puukerrostalotyömaalla taas painopiste voi olla kosteus- ja ääneristysasioissa ja matalaenergiataloissa rakennuksen tiiviydessä ja talotekniikan toimivuudessa.

Ilmoittautumiseksi riittää, että lähettää meille sähköpostilla lyhyen esittelyn työmaasta ja perustelut siitä, miksi juuri tämä työmaa on palkitsemisen arvoinen. Raati kysyy sitten lisää. Raadin kierrokset tapahtuvat alkusyksystä.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut 7.8.2015 mennessä seppo.molsa@rakennuslehti.fi

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuoden paras työmaa taas haussa – johdatko itse sellaista?”

Jätä kommentti