Isännöitsijät hamuavat suurempia palkkioita remonteista

Taloyhtiöiden korjaushankkeiden hinnoissa on nousupaineita isännöinnin osalta, toteaa Isännöintiliitto tiedotteessaan. Liitto perustelee palkkioiden korotustarvetta muun muassa kasvaneella työmäärällä ja isännöintiyritysten kannattavuudella.

Taloyhtiöiden korjaushankkeiden hinnoissa on nousupaineita isännöinnin osalta, toteaa Isännöintiliitto tiedotteessaan. Liitto perustelee palkkioiden korotustarvetta muun muassa kasvaneella työmäärällä ja isännöintiyritysten kannattavuudella.

Isännöintiyritysten kannattavuuden kasvu on taittunut. Isännöintiliiton Talousbarometrissä 2015 entistä useampi yritys kertoo tehneensä nollatuloksen. Vuonna 2013 nollatuloksen teki viisi prosenttia yrityksistä, kun viime vuonna tulos oli pyöreä nolla jo 11 prosentilla.

Isännöintiliiton mukaan myös isännöinnin työmäärä on kasvanut muun muassa taloyhtiöiden lisääntyneiden remonttien vuoksi, kun yhä useampi taloyhtiö tulee korjausikään.

”Korjaustoiminnan lieveilmiöt ovat isännöinnille kalliita. Nykyhinnoin ei ole mahdollista pitää kannattavasti asiakkaana taloyhtiötä, jossa koko ajan sattuu jotakin, paikataan pieniä vahinkoja ja asukkaat ovat avun tarpeessa”, Isännöintiliiton kehityspäällikkö Heikki Kauranen sanoo.

Liitto toteaa edelleen, että taloyhtiön hallitus ei aina ajattele ostavansa asiantuntijapalveluita vaan yrittää itse hoidella hankkeita. Näin syntyy ristiriitoja sekä osakkaiden että isännöinnin kanssa. Jos hallitus ei uskalla tehdä päätöksiä, isännöinnin tekemä valmistelutyö saattaa mennä hukkaan.

”Taloyhtiöiden pitäisi siis siirtyä rohkeasti nykytilanteen kiistämisestä asioiden korjaamiseen ja parantamiseen, kuten Talousbarometrimme avoimissa vastauksissa toivottiin.”

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Isännöitsijät hamuavat suurempia palkkioita remonteista”

  1. Mistä saisi sellaista isännöintiä, joka valmistelisi asioita hallitukselle päätettäväksi ja tarjoaisi asiantuntijapalvelua näihin remontteihin. Ei ole näkynyt.

  2. Jos yksikin löytyy, laita tieto kiertämään! Vai onko niin, että ”jos jollakulla taloyhtiöllä onni on,se onnen kätkee”?

  3. Isännöitsijälle kannattaa jättää juoksevien asioiden isännöinti ja palkata erikseen osa-aikainen projektipäällikkö hoitaman isoa remonttia.

  4. Isännöitsijällä ei ole minkäänlaista pätevyyttä korjausrakentamisessa, isännöitsijän täytyy vain tyytyä esittämään rakennuttajaa, niin kauan kuin tuo bluffilaskutus menee läpi hallituksessa.

Vastaa