Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusteholle hitas-kohde Sompasaareen

Oululaislähtöinen asuntorakentaja ja perheyhtiö Rakennusteho aloittaa ensi vuonna hitas-kohteen rakentamisen Helsingin Sompasaareen.

Helsingin Kalasataman alue edustaa uutta kaupunki-infrastruktuuria, jossa asukkailla on käytössä monipuolisia verkon yli toimivia palveluita. Kuvituskuva.

Helsingin kaupunki on varannut Rakennusteholle tontin hitas-ehdoin Sompasaaresta, kantakaupungin itäosista. Sompasaari on entistä Sörnäisten satama-aluetta.

Rakennustehon kohde on 12-kerroksinen ja sen rakentaminen alkaa keväällä 2017. Kohteen on määrä valmistua syksyllä 2018. Rakennuksen kerrosala on 4 300 kerrosneliötä ja siihen tulee 50-60 asuntoa.

Uudisrakennus sijaitsee Sompasaaren laiturin puoleisessa korttelissa ja rajautuu Loviseholmin puistoon. Kävelyetäisyydellä sijaitsevat Kalasataman metroasema ja rakenteilla oleva uusi kauppakeskus.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Rakennusteholle hitas-kohde Sompasaareen”

  1. Aiemmin Hitas tontteja ei varattu rakennusliikkeille. Rakennusliikkeet voivat saada Hitas kohteen vain osallistumalla tontinluovutuskilpailuun, joissa suunnitelman laatu ratkaisi voittajan ja asuntojen myyntihinta oli kiinteä. Jos tontti luovutetaan rakennusliikkeelle ilman kilpailua eikä luovutusehdoissa ole määritelty asuntojen myyntihintaa, on perin vaikeaa määritellä hintaa. Voidaan toki käyttää ulkopuolisen laskemaa kustannusarviota ja vertailla muihin vastaaviin kohteisiin. Samalla jotenkin pitäisi kontrolloida laatua. Kilpailuissakin monesti asuntojen sisäinen laatu oli laskettu aika minimiin, ja ostajat joutuivat kalliilla lisätöillä korjaamaan laatua. Esim. Paremmat pinnoitteet ja kalusteet. Rakennusliikkeille suorat tonttien varaamiset johtunevat Hitas-rakennuttajien määrän hiipumisesta. VVO lopetti, Sato suhtautuu kovin penseästi, ATT rakennuttaa varovaisesti pelätessään riskejä markkinoinnissa, TA on rakennuttanut jonkun kohteen, mutta lienee myös jatkossa varovainen. Vähänkin sivummassa olevat Hitas-kohteet eivät nimittäen ole meneet kiljuen kaupaksi.

  2. Kovasti sakkaa suomi,kun yhden kerrostalon rakentaminen ylittää uutiskynnyksen.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat