Kokeile kuukausi maksutta

Espoo varautuu 66 koulu- ja päiväkotihankkeeseen vuosina 2017-2026

Valtuuston neuvottelutoimikunta on saavuttanut neuvottelutuloksen Espoon kaupungin vuoden 2017 talousarviosta ja taloussuunnitelmasta, kaupunki tiedottaa.

Valtuuston neuvottelutoimikunta on saavuttanut neuvottelutuloksen Espoon kaupungin vuoden 2017 talousarviosta ja taloussuunnitelmasta, kaupunki tiedottaa.

Mukana sopimuksessa ovat kokoomus, vihreät, perussuomalaiset, kristillisdemokraatit, svenska folkpartiet, keskusta sekä Vårt Esbo – Meidän Espoomme. Neuvottelutulos nostaa kaupunginjohtajan budjettiesityksen loppusummaa 6,9 miljoonaa.

Vuosien 2017–2026 investointiohjelmassa on varauduttu 66 uuden koulun ja päiväkodin rakentamiseen ja peruskorjaamiseen Se tarkoittaa 9 uutta koulua ja 26 päiväkotia sekä 18 koulun ja 13 päiväkodin peruskorjausta.

Ratkaisuissa suositaan kustannusvaikuttavia tyyppipäiväkoteja ja tyyppikouluja. Ensimmäiset tyyppikoulut rakennetaan Karhusuolle ja Niipperiin. Karhusuon ensimmäinen vaihe valmistuu syksyllä 2017, toinen vaihe (urheiluhalli ja kenttä) 2018 ja kolmas vaihe (yläkoulu) viimeistään 2020.

Kaupunginjohtajan budjettiesityksessä ollutta koulujen sisäilmaongelmiin tehtyä 10 miljoonan euron varausta käytetään etupainotteisesti siten, että se varataan 2017 muun muassa Aarnivalkean, Jousenkaaren ja Haukilahden koulujen korjauksiin ja koulujen elinkaarta pidentäviin hankkeisiin.

Näiden toimenpiteiden lisäksi tarvitaan esimerkiksi pks-kuntien yhteistä tutkimus- ja kehitystoimintaa, joka tähtää laadukkaaseen koulurakentamiseen ja sisäilmaongelmien vähentämiseen.

Aluepysäköinnin korvaavan järjestelmän kokeiluun lisättiin 300 000 euroa. Rakennushankkeiden ja kaavojen koordinointiin sekä toimitilahankkeiden suunnittelun nopeuttamiseen lisättiin 200 000 euron määräraha.

Investointiohjelman osalta Espoonlahden paloasemahankkeen suunnittelun käynnistämiseen lisättiin 100 000 euroa. Kulttuurikeskuksen yhteyteen suunniteltavan kaupunginteatterin suunnitteluun osoitettiin 200 000 euroa.

Espoon valtuusto päättää talousarviosta 7.12.2016.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoo varautuu 66 koulu- ja päiväkotihankkeeseen vuosina 2017-2026”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat