Kokeile kuukausi maksutta

Skanska sopi valtion kanssa asfalttikartellin vahingonkorvausasiasta

Skanska Asfaltti ja Suomen valtio ovat tehneet sopimuksen asfalttikartelliin liittyvästä vahingonkorvausasiasta.

Skanska Asfaltti ja Suomen valtio ovat tehneet sopimuksen asfalttikartelliin liittyvästä vahingonkorvausasiasta.

Sovintosopimuksen myötä molemmat osapuolet tyytyvät Helsingin hovioikeuden 20.10.2016 antamaan tuomioon, eikä niillä ole muita vaatimuksia toisiaan kohtaan. Sovintosopimuksessa ei oteta kantaa mahdollisen korvausperusteen olemassaoloon.

Syynä sovintoon on osapuolten halu saada pitkään jatkunut oikeudenkäynti päätökseen. Skanska Asfaltti ja Suomen valtio peruuttavat korkeimmalle oikeudelle jättämänsä valituslupahakemukset ja valitukset toisiaan kohtaan.

Skanska Asfaltti oli kuuden muun asfalttiyhtiön tavoin vastaajana vahingonkorvausoikeudenkäynneissä, jotka liittyivät korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) mukaan 1990-luvulta 2000-luvun alkuun saakka toimineeseen asfalttikartelliin. Kantajina Skanska Asfalttia vastaan esitetyissä vaatimuksissa ovat olleet Suomen valtio ja kahdeksan kuntaa.

Korkeimmassa oikeudessa Skanskan osalta ovat edelleen vireillä kuuden kunnan jättämät valituslupahakemukset ja valitukset koskien Helsingin hovioikeuden 20.10.2016 antamia tuomioita.

Ennen vahingonkorvausoikeudenkäyntejä korkein hallinto-oikeus käsitteli asfalttikartellia. KHO määräsi tuolloin vastaajayhtiöt maksamaan erisuuruisia seuraamusmaksuja kilpailulain rikkomisesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska sopi valtion kanssa asfalttikartellin vahingonkorvausasiasta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat