Kokeile kuukausi maksutta

PTT: Omakotitalotoimitukset kasvoivat kaksinumeroista tahtia alkuvuonna

Pientaloteollisuus PTT ry:n jäsenyritysten omakotitalotoimitusten määrä kuluttaja-asiakkaille kasvoi vuoden 2017 ensimmäisellä vuosineljänneksellä 11 prosenttia ja toimitusten arvo 15 prosenttia verrattuna vastaavaan ajanjaksoon vuotta aiemmin.

Pientaloteollisuus PTT ry:n jäsenyritysten omakotitalotoimitusten määrä kuluttaja-asiakkaille kasvoi vuoden 2017 ensimmäisellä vuosineljänneksellä 11 prosenttia ja toimitusten arvo 15 prosenttia verrattuna vastaavaan ajanjaksoon vuotta aiemmin.

Yritysten omakotitalojen myynti kasvoi tehtyjen kauppojen määrässä mitattuna 17 prosenttia ja arvossa mitattuna jopa 39 prosenttia. Omakotitalojen tilauskannassa ei tapahtunut suuria muutoksia: tilauskannan arvo oli 6,9 prosenttia ja lukumäärä 1,1 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Projektitoimitusten määrä oli ensimmäisellä vuosineljänneksellä 127 kappaletta, jossa oli kasvua edellisen vuoden vastaavaan neljännekseen jopa 108 prosenttia. Toimitusten arvo oli kuitenkin hieman pienempi (-4 %). Projektitoiminnan suhteellinen osuus on ollut viime vuosina jatkuvasti kasvussa. Projektimyynniksi lasketaan toimitukset, joissa asiakkaana on muu kuin kuluttaja-asiakas.

PTT:n jäsenyrityksiltä kysyttiin huhtikuun alussa näkymiä markkinatilanteen kehittymisestä seuraavien 3 ja 6 kuukauden aikana. Kolmen kuukauden saldoluku laski jonkin verran ja kuuden kuukauden saldoluku puolestaan nousi aavistuksen vuodenvaihteesta. Saldoluvut ovat edelleen PTT:n tilastohistorian huipputasoa.

Hyvän alkuvuoden ansiosta ennustetta vuoden 2017 omakotitalojen aloitusmäärälle on nostettu 7000 aloituksesta 7500:aan. Valmisosatalojen osuus kaikista OKT-aloituksista on noin 70–75 prosenttia. PTT:n jäsenyritysten osuus valmisosatalomarkkinoista on noin puolet.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “PTT: Omakotitalotoimitukset kasvoivat kaksinumeroista tahtia alkuvuonna”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat