Kokkiloiden perheyhtiö jatkaa neuvotteluita lentokenttäkiinteistöjen omistusjärjestelyistä

Kokkiloiden perheyhtiö jatkaa neuvotteluita Helsinki-Vantaan lentoaseman lähistöllä sijaitsevien kiinteistöjen kehittämisestä.

Helsinki-Vantaan lentokentän lähistöllä olevia kiinteistöjä halutaan kehittää. Esimerkiksi taustalla näkyvä Finnairin entinen toimintakeskus muutetaan osin hotelliksi.

Neuvotteluita käydään Finavian ja kiinteistösijoitusyhtiö NREP:in (Nordic Real Estate Partners) hallinnoiman rahaston kanssa. Tavoitteena on löytää tämän vuoden loppuun mennessä omistus- ja rahoitusratkaisu, joka tekisi mahdolliseksi Finavian tytäryhtiön LAK Real Estaten omistamien kiinteistöjen kehittämisen.

”Neuvottelut jatkuvat edelleen kesäkuussa solmitun aiesopimuksen mukaisesti. Lopullinen malli on vielä hakusessa”, Pontoksen toimitusjohtaja Timo Kokkila kertoo Rakennuslehdelle.

Finavian toimitusjohtaja ja LAK Real Estaten hallituksen puheenjohtaja Kari Savolainen kertoi kesäkuussa, että Finavialla on tärkeintä löytää paras ratkaisu kiinteistöliiketoiminnan kehittämiseen tilanteessa, jossa Finavia investoi merkittävästi ydinliiketoimintaan eli Helsinki-Vantaan lentoasemaan kansainvälisen vaihtomatkustuksen solmukohtana.

”Laajemmat rahoitus- ja omistusjärjestelyt mahdollistaisivat lentoaseman lähialueiden kehittämisen Suomen lentoliikennettä palvelevalla tavalla. Omistusjärjestelyjen jälkeen lentoasemarakennukset ja lentoliikenteen operatiiviseen toimintaan liittyvät kiinteistöt pysyvät Finavian omistuksessa”, Savolainen sanoi kesäkuussa julkaistussa tiedotteessa.

NREP:in hallinnoimat rahastot tekevät sijoituksia pohjoismaisiin kohteisiin. Sen omistajat ovat kansainvälisiä institutionaalisia sijoittajia. Esimerkiksi NREP Nordic Strategies Fund II teki ensimmäiset sijoituksensa keväällä 2016 ja aikoo jatkaa sijoituksia yhteensä yli 1,5 miljardilla eurolla.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kokkiloiden perheyhtiö jatkaa neuvotteluita lentokenttäkiinteistöjen omistusjärjestelyistä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat