Teknisen kaupan syksy on käynnistynyt niin kovalla vauhdilla, että teollisuuden tuotantokapasiteetti on lähes täyskäytössä. Lue lisää!

Tekninen Kauppa: Kova kysyntä aiheuttaa jo toimitusviiveitä

Teknisen kaupan syksy on käynnistynyt niin kovalla vauhdilla, että teollisuuden tuotantokapasiteetti on lähes täyskäytössä. Lue lisää!

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Teknisen Kaupan jäsenyritysten myynti lisääntyi heinä-syyskuun välisenä aikana reilut kahdeksan prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Koko vuoden ajalta lisäystä on kertynyt jo seitsemän prosenttia.

Kiivainta kasvu on ollut raaka-aineissa, joiden myynti ylitti edellisvuoden lukemat peräti 17 prosentilla. Myös teollisuuden tuotteiden ja palveluiden myynti parani kahdeksalla prosentilla vuoden takaiseen verrattuna.

Rakentamiseen tarkoitettujen tuotteiden ja palveluiden myynti lisääntyi viisi prosenttia.

Teknisen Kaupan jäsenyritysten näkymät ovat pysyneet erinomaisina koko syksyn. Valtaosa odottaa myynnin jatkavan nousuaan lokakuussakin.

”Elämme tällä hetkellä vahvaa nousukautta. Se näkyy vihdoin myös Suomen taloudessa laajalla rintamalla. Teknisen Kaupan jäsenten pääasiakassegmentit eli rakentaminen ja teollisuus vetävät hyvin. Tämän voi niin lukea numeroista kuin aistia jäsenyritysten johdon odotusten positiivisuudestakin. Vaikuttaa siltä, että kehitys jatkuu samansuuntaisena hyvän matkaa tästä eteenpäin”, Teknisen Kaupan Liiton toimitusjohtaja Markku Uitto sanoo.

Uiton mukaan vahvan kehityksen jatkumisen tielle voi tulla se, että teollisuuden tuotantokapasiteetti on lähes täyskäytössä. Lisäksi monissa avaintehtävissä osaajapula on ilmeinen. Myös teollisuuden toimitusajat niin raaka-ainepuolella kuin koneissa ja komponenteissakin ovat pidentyneet merkittävästi.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tekninen Kauppa: Kova kysyntä aiheuttaa jo toimitusviiveitä”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi