Kokeile kuukausi maksutta

Helsinki antoi luvan: HIFK:n jättihallin suunnittelu voi alkaa

HIFK:n Helsinki Garden -hallihanke on nytkähtänyt eteenpäin.

Helsinki Garden arkkitehtitoimiston havainnekuvassa. Kuva: Arkkitehtitoimisto B&M

Helsingin kaupunginhallitus päätti maanantaina, että Saharan jalkapallokenttä poistetaan suunnitteluvarausalueelta.

Saharan sijaan varausalueeseen liitettiin HJK:n käytössä olevan pallokenttä 7:n maanalainen alue Töölössä Nordenskiöldinkadun varrella. Pallokentällä on nyt HJK:n uusi juniorihalli. Rakentaminen ajaisi siis HJK:n juniorit pois palloiluhallista.

Rakennusvaiheen jälkeen pallokentän käyttö jatkuisi normaalisti, sanoo apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Pallokenttä 7 kohdalla rakentaminen kestäisi arviolta kaksi vuotta, Helsinki Gardenin kehitysyhtiöstä Projekti GH:sta sanotaan. Koko hankkeen arvioitu rakennusaika olisi kolme vuotta. Vieressä olevaan pallokenttä 6:teen hanke ei vaikuta.

Kentän alle rakennettaisiin neljä kerrosta liikuntatiloja. Kaupungin mukaan juniorihallin toiminnalle kartoitetaan korvaavaa paikkaa.

Saharan poisto rakennustekninen kysymys

Hyväksytty suunnitteluvaraus ei tarkoita vielä rakennuslupaa. Sen sijaan se tarkoittaa, että alue varataan tarkempia suunnitelmia varten vuoden 2018 loppuun saakka. Varauksensaajalla ei ole oikeutta suorittaa alueella mitään muita toimenpiteitä.

Apulaispormestari Sinnemäen mukaan päätös Saharan poistaminen varausalueelta oli rakentamistekninen kysymys.

”Sahara on perinteinen kenttä historiallisesti ja alusta asti on ollut selvää, ettei haluta heikentää jalkapallon edellytyksiä. Kentän kohdalla päätökseen vaikutti maanalaiset tekniset ratkaisut siitä, mitkä alueet on käytettävissä.”

Käytännössä tieliittymän rakentaminen Urheilukadulta osoittautui mahdottomaksi. Saharan alainen alue oli pitkälti suunniteltu pysäköintialueeksi, Projekti GH:sta kerrotaan.

Päätöksen mukaan hankkeen jatkosuunnittelussa ja toteutuksessa tulee huolehtia siitä, että jalkapallon toimintaedellytykset alueella säilyvät tai paranevat tulevaisuudessa.

Arkkitehtikilpailun voitti viime helmikuussa arkkitehtitoimisto B&M Skrinnari-ehdotuksella. Rakennuttaja on toivonut paikalle monitoimiareenan, asuintaloja, hotellin ja suuren päivittäistavarakaupan

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsinki antoi luvan: HIFK:n jättihallin suunnittelu voi alkaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat