Koiraankin luotetaan enemmän kuin insinööriin ja asiantuntijaan

Vaikka 77 prosenttia ihmisistä on tyytyväisiä kotinsa sisäilmaan, on 92 prosentilla käsitys, että asunnot ovat homeessa, kertovat Senaatin ja Peabin kyselyt. Yksi syy negatiiviseen mielikuvaan on se, että kokemusasiantuntijat ovat mediassa syrjäyttäneet ”kaiken maailman dosentit”.

Kokemusasiantuntijoihin ja jopa homekoiraan luotetaan enemmän kuin oikeisiin asiantuntijoihin tai työnantajaan, kun työpaikalla paljastuu sisäilmaongelma.
”Suomessa altistuminen rakennusten kosteusvaurioille on vähäisempää kuin Euroopassa keskimäärin”, sanoi Sisäilmastoseminaarissa asiantuntijalääkäri Jussi Lampi THL:stä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Koiraankin luotetaan enemmän kuin insinööriin ja asiantuntijaan”

  1. Peab rientää kosteudenhallintakortilla apuun ja maailma pelastuu. Tämä on kuultu, luettu ja nähty jo niin monta kertaa, uusi kuponki pelastaa kaiken, jota johto esittelee ja joku jollakin toimistolla täyttelee ja totta kai kvartaaleittain. Ne on ne kupongit niin suvereeneja.

  2. Aihe on sinänsä hyvä, mutta on aivan käsittämätöntä, että yhden esimerkin esille ottaen, esimerkiksi kosteudenhallintakoordinaattoreina tepsuttelevasta resurssista valtaosa on kokousten ja palaverien yhden penkin lämmittäjiä, ylimalkaisilla kommenteilla selustaansa varmistavia, täysin tyhjä resurssi. Asia ei yksinkertaisesti toimi edelleenkään. Nämä asiat pitäisi toimia käytännössä ja sitä ne eivät tee. Aiheena sen sijaan hyvä markkinoinnin väline, miksei tuloksentekovälinekin niin Peabille kuin muillekin toimijoille. Ja onhan tämänkaltaiset aiheet nuorille insinööreille hyvä tapa tutustua teoriassa aiheeseen.

  3. Miksi jutt onkuvitettu junan makuuvaunun lemmikkihytissä olevan koiran kuvalla?

  4. Koira vahtii, että tekniikka pelaa ja nuuhkii obhektiivisesti tuoksuja, kaikista muista ei voi sanoa samaa.

    1. Sinä et silti tee sillä pelkällä koiralla mitään, vaan jonkun on osattava tulkita koiran löytöä. Koira voi vastata vain kysymykseen: Onko täällä sille koulutettuja hajuja.

Viimeisimmät näkökulmat