Katutyömaan ”julmettu melu” herättää ihmiset jo aamukuudelta Kauniaisissa: ”Tämä on ollut vaikea tilanne”

Kaupungin mukaan työt on aloitettu aikaisin kauppakeskuksen jakeluliikenteen takia.

Kehno kielitaito voi Kim Kaskiaron mukaan hidastaa työntekoa ja siten heikentää palkkaa. (Kuva: Kai Tirkkonen)

Kauniaisissa on ihmetelty kaupungin keskustassa sijaitsevan Thurmaninaukion työmaan aikatauluja. Kauniaislaisten Facebook-ryhmässä Puskaradio Granissa useampikin asukas valittaa heränneensä työmaan aiheuttamaan ”julmettuun meluun” jo aamukuudelta.

Lähtökohtaisesti melua aiheuttavaa työtä saa Kauniaisissa tehdä vain aamuseitsemän ja iltakymmenen välillä. Poikkeustapauksissa työt voidaan kuitenkin aloittaa aikaisemmin.

Thurmaninaukion työmaan aikaiset aamutyöt johtuvat työmaan kyljessä sijaitsevasta kauppakeskuksesta, kertoo kuntatekniikkapäällikkö Jarkko Riipinen.

”Tässä on perusteluna se, että urakoitsija on pakotettu tekemään töitä aikaisemmin muutamina päivinä kauppakeskuksen jakeluliikenteen turvaamiseksi.”

Kaupungille on tullut jonkin verran valituksia aikaisista aamutöistä, ja urakoitsijan kanssa on sovittu, ettei töitä enää aloiteta ennen seitsemää.

”Urakoitsijaa on informoitu, että enää ei saa aloittaa niin aikaisin. Ihan varmaksi en sitä pysty sanomaan, jos myöhemmin tulee sellaisia tilanteita, että työt on yksinkertaisesti pakko aloittaa kuudelta”, Riipinen sanoo.

Thurmaninaukion työmaan rakennuttaja on Kauniaisten kaupunki. Aukiosta on tarkoitus kunnostaa viihtyisä torialue, johon tulee muun muassa istutuksia ja lasten leikkialue.

Heinäkuussa työmaalla on tehty kauppakeskuksen torinpuoleisen sisäänkäynnin edustan rakennustöitä. Töihin on kuulunut muun muassa vanhan asfaltin ja kiveyksen purkamista sekä uuden rakentamista.

”Tämä on ollut vaikea tilanne. Koko ajan ihmisiä kulkee alueella, ja kulkuyhteydet pitää pystyä pitämään auki”, Riipinen sanoo.

Kauppakeskuksen edustan töiden pitäisi valmistua elokuun aikana, ja koko aukio on aikataulun mukaan valmis marraskuussa.

Osa kauniaislaisista on pitänyt huhtikuussa alkaneen työmaan etenemistä turhan hitaana. Riipinen kertoo, että kiveyksen tekemiseen ollaan saamassa lisävauhtia, sillä urakoitsija on palkannut lisää työntekijöitä.

”Tarkoitus olisi saada vauhtia vähän lisää työhön”, Riipinen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Katutyömaan ”julmettu melu” herättää ihmiset jo aamukuudelta Kauniaisissa: ”Tämä on ollut vaikea tilanne””

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi