Konkurssiin menneen Kalevala Rakennuksen vastuuhenkilöitä vastaan on nostettu syytteitä

Oulun kihlakunnansyyttäjä on nostanut syytteet kolmea henkilöä vastaan törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä petoksesta.

Oulun Toppilansalmen siilot rakennusvaiheessa vuonna 2015.

Syytteet liittyvät Kalevala Rakennus oy:n rakennuttamien Oulun Toppilansaaressa sijaitsevien Siilo-talojen rakentamisen rahoitukseen.

Yksi vastaajista on toiminut Kalevala Rakennuksen toimitusjohtajana ja toinen hallituksen puheenjohtajana. Kolmas vastaajista ei ole ollut Kalevala Rakennuksen hallintoelinten jäsen, mutta hän on syyttäjän käsityksen mukaan käyttänyt osaltaan yhtiössä todellista määräys- ja päätösvaltaa.

Viiden rikoksesta epäillyn osalta asia on edelleen syyteharkinnassa. Näiden rikosepäilyjen osalta syyttäjä tulee tekemään ratkaisut lähiviikkojen aikana.

Kaikki vastaajat ovat kiistäneet syyllistyneensä asiassa rikokseen.

Haastehakemus ja siihen liittyvä esitutkintamateriaali tulevat julkisiksi, kun asia on ollut ensimmäisen kerran esillä käräjäoikeuden suullisessa käsittelyssä, ellei käräjäoikeus toisin määrää. Pääkäsittelyn ajankohta ei ole vielä tiedossa.

Juttu on vireillä Oulun käräjäoikeudessa asianumerolla R 19/2605. Syyttäjänä asiassa toimii kihlakunnansyyttäjä Heikki Arjas Oulun syyttäjänvirastosta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Konkurssiin menneen Kalevala Rakennuksen vastuuhenkilöitä vastaan on nostettu syytteitä”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat