Kokeile kuukausi maksutta

Infrarakentamisen suurhanke Kuopion Savilahdessa huipentuu kallion sisään

Kuopion Savilahden infrarakentamisen vaativin projekti on tapahtumakeskuksen rakentaminen armeijan maanalaisiin kalliotiloihin.

Puolustusvoimien varikon vanhat kallioluolat otetaan uusiokäyttöön. Kuva: Pentti Vänskä

Parin kilometrin päässä Kuopion torista länteen sijaitsevan Savilahden alueen infrarakentaminen on käynnistynyt puolen vuoden viiveen jälkeen. Volttikadulla Kuopion Energia oy:n kaukolämmön saneeraustyö valmistui kesäkuussa, ja Niiralankatu on jo pääosin saneerattu keskustan ja Savilahden välillä.

Savilahden alueelle rakennetaan yhteensä noin 1,7 kilometriä uutta katuverkostoa. Kaduista pisin on armeijan vanhan varikkoalueen itäosaan rakentuva Sarastuskaareksi ristitty kokoojakatu. Varikkoalueen uudet katuyhteydet otetaan käyttöön vuoden 2021 aikana. Rakentamistyöt sisältävät myös moottoritien rampin pohjoisesta tulevalle liikenteelle Savilahteen.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Infrarakentamisen suurhanke Kuopion Savilahdessa huipentuu kallion sisään”

Viimeisimmät näkökulmat