Skanskan ja Caverionin allianssi urakoi myös Oulun sairaalan B-osan

Sopimuksen arvo on Skanskalle ja Caverionille yhteensä yli 290 miljoonaa euroa. B-rakennus ja A-rakennus valmistuvat ja otetaan käyttöön vaiheittain vuosien 2022 ja 2023 aikana.

Kuvassa uusi B-osa pihan puolelta. Uutta tilaa rakennetaan lähes 60 000 bruttoneliömetriä. Lisäksi maan alle tehdään parkkitilaa. (Kuva: OYS)

Skanska, Caverion ja niiden allianssikumppanit ovat tehneet Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa sopimuksen Oulun yliopistollisen sairaalan uudisrakennuksen B-osasta.

Sopimuksen arvo Skanskalle on noin 190 miljoonaa euroa ja Caverionille yli 100 miljoonaa euroa. Caverionille sopimus on yksi yhtiön suurimmista.

Kokonaisuudessaan sairaanhoitopiiri investoi B-osan rakennuksen toteutukseen noin 375 miljoonaa euroa. Hanke on osa OYS 2030 -uudistusohjelman ensimmäistä vaihetta.

B-osan toteutusvaiheessa rakennetaan noin 59 000 bruttoneliömetriä uusia sairaalatiloja ja maanalaisia paikoitustiloja Oulun Kontinkankaan sairaala-alueelle. B-osan toteutetaan yhtä aikaa A-osan kanssa siten, että nämä muodostavat valmistuttuaan yhden kymmenkerroksisen kokonaisuuden, ydinsairaalan.

B-rakennus ja A-rakennus valmistuvat ja otetaan käyttöön vaiheittain vuosien 2022 ja 2023 aikana.

B-rakennuksen allianssiin kuuluvat sairaanhoitopiirin kumppaneina Skanska, Caverion Suomi Oy, Siemens Osakeyhtiö ja hankkeen rakennuttamisen asiantuntijatehtävistä ja suunnittelusta vastaava Tierna-ryhmä. Tierna-ryhmän jäsenet ovat A-lnsinöörit Oy, arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy, Lukkaroinen Arkkitehdit Oy, UKI Arkkitehdit Oy ja Granlund Oy. A-rakennuksen toteutuksesta vastaavaan allianssiin kuuluvat NCC Suomi Oy, ARO Systems Oy, Siemens osakeyhtiö sekä Tierna-ryhmä

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanskan ja Caverionin allianssi urakoi myös Oulun sairaalan B-osan”

Vastaa