Destian liikevaihto kasvoi viime vuonna mutta kannattavuus heikkeni

Infrarakentaja Destian liikevaihto kasvoi viime vuonna 569,9 miljoonaan euroon, kun se oli vuotta aiemmin 550,3 miljoonaa.

Kuva: Destia

Sen sijaan kannattavuus heikkeni edellisvuoteen verrattuna katsauskauden tuloksen ollessa 9,1 miljoonaa euroa. Vuonna 2018 tulosta kertyi 12,8 miljoonaa euroa.

Destian mukaan tulosta heikensivät merkittävästi kustannusylitykset yksittäisissä hankkeissa. Näitä hankkeita ei kuitenkaan yksilöidä. Yhtiön mukaan korjaavat toimenpiteet on aloitettu ja projektinhallinnan parantaminen on keskeinen painopistealue vuonna 2020. Toisaalta Destia kertoo kunnossapidossa olleen hyvin onnistuneita hankkeita, jotka osaltaan vaikuttivat tulosta parantavasti.

Usealle vuodelle jakautuva tilauskanta kehittyi myönteisesti vuoden aikana ja oli joulukuun lopussa vuoden takaista suurempi ollen 763,6 miljoonaa euroa. Vuosi sitten se oli 732,7 miljoonaa. Vuoden aikana yhtiö solmi useita merkittäviä uusia sopimuksia, kuten valtatien 4 Kirri–Tikkakoski-osuuden STk-hankkeen toteutusvaiheen, E18 Turun kehätien parantamisen välillä Kausela–Kirismäki, Turun keskusta-alueen infran kunnossapidon allianssiurakan sekä Porin uuden hiiliterminaalin.

Lisäksi Destia voitti loppuvuodesta useita sopimuksia, joiden allekirjoitus siirtyi vuodelle 2020. Maanteiden hoitourakkamallin mukaisista 17  kilpailutuksessa olleesta hoitourakasta vuosille 2019–2024 yhtiö voitti 9, mikä kasvatti sen markkinaosuutta hoitourakoissa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Destian liikevaihto kasvoi viime vuonna mutta kannattavuus heikkeni”

Jätä kommentti