Entinen SRV:n toimitusjohtaja siirtyi Jatkeen hallitukseen

SRV:n entinen toimitusjohtaja Juha Pekka Ojala on nimitetty rakennuskonserni Jatkeen hallituksen varapuheenjohtajaksi.

Juha Pekka Ojala (Kuva: Sergey Grachev)

Nimitys tehtiin tiistaina, jolloin oli kulunut vasta yhdeksän kuukautta, kun Ojala sai lähteä SRV:n toimitusjohtajan pestistä. Hänen virallinen työsuhteensa entiseen työnantajaan päättyi vuoden vaihteessa. Ojala aloitti Jatkeen hallituksessa huhtikuussa.

”Pääsimme Jatkeen ja SRV:n kanssa sopimukseen, että voin aloittaa uudessa työssäni huomattavasti nopeammin kuin alkuperäinen kilpailukieltoni olisi antanut myöten. Se olisi päättynyt vasta kuluvan vuoden vaihteessa, mutta olen kiitollinen, että pääsimme hyvään ratkaisuun ja vapauduin uuteen työhön”, Ojala kertoo Rakennuslehdelle.

Ojalan osaamisesta oltiin alalla ja siihen läheisesti liittyvissä yrityksissä kiinnostuneita, sillä hän sai tarjouksia uusista tehtävistä peräti 20 eri yhtiöltä.

”Jatke valikoitui joukosta, koska se on kasvava ja vakavarainen keskisuuri yhtiö. Lähden suurella mielenkiinnolla kehittämään erityisesti sen toimitilarakentamista, sillä minulla on siihen osa-alueeseen vahvat kontaktit ja osaaminen. Näen tärkeänä kehityskohteena nimenomaan palvelurakentamisen lisäämisen.”

Ojalan aloitusajankohta ei ole helpoin mahdollinen koronapandemian vuoksi, mutta hän uskoo tilanteen tasaantuvan jossain vaiheessa.

”Näen ajoituksen aika mielenkiintoisena ja siinä piilee myös mahdollisuus erottautua tässä ajassa, kun saamme tuotua uutta ajattelua esille.”

Jatkeella Ojala on tiiviisti mukana yhtiön toimivan johdon tukena ja samalla hän on sitoutunut vahvasti ja pitkäaikaisesti yhtiöön.

”Jatkeessa hallituksen jäsenet ovat perinteisesti olleet aktiivisia. Olen saanut erittäin hyvän vastaanoton takaisin työelämään ja kun eräänä päivänä laitoin 200 henkilökohtaista sähköpostia maailmalle ja kerroin uusista suunnitelmistani, iltaan mennessä likipitäen kaikkiin oli vastattu. Minulla on vahvat verkostot alalla.”

Ojala huomattaa, että rakennusalalla on vielä paljon kehitettävää, sillä alan maine on tunnetusti huono.

”Meidän pitää erottautua joukosta ja voittaa asiakkaiden luottamus puolellemme. Toisaalta esimerkiksi viime vuosina on tapahtunut positiivistakin kehitystä, sillä esimerkiksi luovutettujen asuntojen osalta asiakastyytyväisyys on kehittynyt myönteisesti, mutta kyllä takamatkaa vielä riittää. Se, kuka tässä pystyy erottautumaan, pärjää hyvin.”

Ojala on noin yhdeksän kuukauden tauon aikana ”ladannut akkujaan” ja matkustellut ennen korona-aikaa. Parhaillaan hän toimii projektinjohtajana vapaa-ajan asunnollaan Hirvensalmella, jonne valmistuu rantamökki juhannukseen mennessä.

”No metsää olen kaatanut ja tehnyt erilaisia hankintoja, mutta itse rakentamisen olen jättänyt paikallisille ammattilaisille. Kovaa hommaahan tämä on tämmöisen pienenkin kohteen projektinjohtaminen.”

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Entinen SRV:n toimitusjohtaja siirtyi Jatkeen hallitukseen”

  1. Onko hänet palkattu täyttämään diplomi-insinööri Hannu Anttosen käärmeennahkakengät. Tällaisen kuvan saa haastattelusta.

  2. Ainahan näitä vesseleitä löytyy, jotka sanovat, että pitää erottua joukosta. Ei vaan löydy. Tosin sitä en ymmärrä, jos saa potkut, kuinka voidaan asettaa (ja miksi jos oli niin huono) kilpailukielto. Ehkä takana on ihan muita syitä? Rahalla ostettu pois? Ehkä ei ollutkaan niin huono? Onnea Ojalalle. En tunne miestä kuin kuvista. Kokkila itse oli olematon Ek:n johdossa.

  3. Ai katsoppas, aina ollaan luultu että diblomimiehiä tai niin on ehkä annettu ymmärtää. Alalla on aina puhuttu koulutuksen puutteesta, siinä kun ennen tarvitsi isojen liikkeiden johtotehtävissä olla insinööri, nykymaailmassa riittänee ylioppilas. 10 vuoden päästä riittää kun on peruskoulu käyty, niin hallitsee tarpeeksi pörssiyhtiön johtoon siirtyäkseen.

Jätä kommentti