Arkkitehtuurin Finlandia-palkinto jaetaan lokakuussa – Mukana muun muassa Helsingin Olympiastadion

Palkinnon voittajan valitsee tänä vuonna muusikko ja näyttelijä Paula Vesala.

Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon ehdokkaat vuonna 2020 ovat Kotkan Toritalo, Helsingin Olympiastadion, Aalto-yliopiston kampusrakennus Otaniemessä sekä Kalasataman K-kampus.

Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon tämän vuoden ehdokkaat on julkistettu.

Ehdokkaat ovat K-kampus Helsingin Kalasatamassa, Kotkan Toritalo, Helsingin Olympiastadion ja Aalto-yliopiston uusi kampusrakennus Espoon Otaniemessä.

Palkinnon myöntää Suomen Arkkitehtiliitto SAFA. Kevään koronavirustilanteen asettamien vierailurajoitusten takia ulkomaankohteet sekä koulut, päiväkodit ja hoitolaitokset eivät nyt ole kilpailussa mukana.

Tänä vuonna ehdolle asetetut kohteet edustavat arkkitehtuurin iättömiä arvoja, ehdokkaat valinneen esiraadin puheenjohtaja, professori Tuomo Siitonen perustelee tiedotteessa.

Arkkitehtuurin Finlandia-palkinto jaetaan nyt seitsemättä kertaa. Palkinnon valitsee vuosittain vaikuttaja, joka on tullut tunnetuksi muun alan kuin arkkitehtuurin asiantuntijana. Tänä vuonna palkinnon valitsijana toimii muusikko ja näyttelijä Paula Vesala.

Voittaja julkistetaan 5. lokakuuta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Arkkitehtuurin Finlandia-palkinto jaetaan lokakuussa – Mukana muun muassa Helsingin Olympiastadion”

Jätä kommentti