Koronakriisi laski tarjoushintoja ja rakennuskustannuksia – lasku voi kiihtyä talvella

Rakentamisen hinta on laskenut kevään ja kesän aikana pääkaupunkiseudulla, kertoo FMC Laskentapalvelujen Rakennuslehdelle tekemä raportti. Sama näkemys on tarjoushintoja seuraavalla Rapalilla. Tilastokeskuksen seurannan mukaan rakennuskustannukset ovat pysyneet lähes ennallaan viimeisen puolen vuoden aikana eli sen ajan, kun koronapandemia on ehtinyt vaikuttaa talouteen.

Kuvituskuva. Rakentaminen on yhä hyvin vilkasta pääkaupunkiseudulla.
Viime vuosien rakentamisbuumi nosti varsinkin alihankintojen hintoja. Tilanne on nyt muuttunut. Alihankkijoilla on FMC:n raportin mukaan selvästi huoli töiden jatkumisesta, ja rakennusliikkeet ovat saaneet erittäin hyvin tarjouksia aliurakoitsijoilta, mikä osaltaan on vaikuttanut rakentamisen hintojen alenemiseen.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Koronakriisi laski tarjoushintoja ja rakennuskustannuksia – lasku voi kiihtyä talvella”

Viimeisimmät näkökulmat