Kokeile kuukausi maksutta

Koronakriisi laski tarjoushintoja ja rakennuskustannuksia – lasku voi kiihtyä talvella

Rakentamisen hinta on laskenut kevään ja kesän aikana pääkaupunkiseudulla, kertoo FMC Laskentapalvelujen Rakennuslehdelle tekemä raportti. Sama näkemys on tarjoushintoja seuraavalla Rapalilla. Tilastokeskuksen seurannan mukaan rakennuskustannukset ovat pysyneet lähes ennallaan viimeisen puolen vuoden aikana eli sen ajan, kun koronapandemia on ehtinyt vaikuttaa talouteen.

Kuvituskuva. Rakentaminen on yhä hyvin vilkasta pääkaupunkiseudulla.

Viime vuosien rakentamisbuumi nosti varsinkin alihankintojen hintoja. Tilanne on nyt muuttunut. Alihankkijoilla on FMC:n raportin mukaan selvästi huoli töiden jatkumisesta, ja rakennusliikkeet ovat saaneet erittäin hyvin tarjouksia aliurakoitsijoilta, mikä osaltaan on vaikuttanut rakentamisen hintojen alenemiseen.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Koronakriisi laski tarjoushintoja ja rakennuskustannuksia – lasku voi kiihtyä talvella”

Viimeisimmät näkökulmat