Kokeile kuukausi maksutta

Turun T3-sairaalatyömaalla koronatartunta – ei altistuneita

Hartelan rakentamalla Turun Tyksin T3-työmaalla yksi aliurakoitsijan työntekijä on sairastunut koronaviruksen aiheuttamaan hengitystieinfektioon.

Turun yliopistollisen keskussairaalan T3-sairaalan työmaa on logistisesti vaativa alapuolisen liikenteen takia. Kuva: Matti Vuohelainen

Tämän viikon tiistaina on yksi työmaalla työskentelevä aliurakoitsijan työntekijä saanut positiivisen koronatestin tuloksen. Hän ei ole ollut työmaalla torstain 17.9. jälkeen ja oireet ovat alkaneet 18.9.

Koronatartunnan saanut henkilö työskentelee aliurakoitsijan palveluksessa. Hän on työskennellessään noudattanut työmaan koronaohjeistuksia. Oireita edeltävän työpäivän aikana hän ei ollut altistavissa kohtaamisissa muiden työntekijöiden kanssa.

Altistuneita ei Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin Sairaalahygienia- ja infektiotorjuntayksikön arvion mukaan ole. Työmaalla työskentelee yhteensä 280 henkilöä ja menossa on sisätyövaihe.

”On harmillista, että aliurakoitsijamme työntekijällä on todettu koronatartunta, mutta onneksi altistuneita ei katsota olevan. Näin isolla työmaalla on ollut vain ajan kysymys, että koska koronatartunnat löytävät myös meille. Tilanne on onneksi hyvin hallinnassa ja sitä seurataan tarkasti. Tällä hetkellä meillä on viranomaisten lupa toimia normaalisti ja tartunnan saanut toipuu kotona,” aluejohtaja Lauri Piitari Hartelasta kertoo.

Työmaalla on voimassa Hartelan laatimat koronaohjeistukset, joiden mukaan on huolehdittu turvaväleistä ja hygieniasta. Tilannetta seurataan tarkasti ja noudatetaan viranomaisten ohjeita.

Sairastumisilmoituksen jälkeen työmaalla alkoi altistumisketjujen selvitys ja yritys käytti lääkäreitä tilanteen arvioinnissa.

”Meillä on porrastetut tauot ja eri työmaakopit, lisäksi käsihygieniasta ja turvaväleistä muistutetaan jatkuvasti. On todella tärkeää pitää kaikista näistä asioista hyvä huoli. Tämä pitää ottaa tosissaan”, Piitari muistuttaa.

TYKSin T3-sairaalan uudisrakennus nousee nykyisen T-sairaalan yhteyteen junaradan ja Helsinginkadun päälle rakennettavalle betonikannelle.

Sairaala valmistuu loppuvuodesta 2021.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Turun T3-sairaalatyömaalla koronatartunta – ei altistuneita”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat