Kokeile kuukausi maksutta

SRV toteuttaa Kuhankosken uuden vesivoimalaitoksen Koskienergialle

SRV Infra ja Koskienergia ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen Laukaassa sijaitsevan Kuhankosken uuden vesivoimalaitoksen rakentamisesta.

Havainnekuva: Arktsto Jani Virtanen oy

Urakassa rakennetaan uusi, osittain maanalaisessa tunnelissa kulkeva kanava, uusi voimalaitos sekä uusi kalatie, jolla turvataan vaelluskalojen kulkureitti voimalaitoksen ohi.

Hankkeen kustannuksia ei kerrota julkisuuteen.

Hanke on SRV:n mukaan ainutlaatuinen, sillä tässä mittakaavassa kokonaisia uusia vesivoimalaitoksia Suomessa ei ole rakennettu useaan vuosikymmeneen.

Urakkaan liittyvät työt käynnistyvät nykyisen voimalaitoksen läheisyydessä tehtävillä kallion injektoinneilla ja avolouhinnoilla marraskuun aikana ja jatkuvat alkuvuonna 2021 tehtävillä tunnelilouhinnoilla.

Voimalaitoksen rakennustyöt alkavat kesällä 2021 ja uusi voimalaitos tullaan ottamaan käyttöön alkuvuodesta 2023. Nykyinen voimalaitos jää toimimaan varavoimalana uuden voimalaitoksen rinnalle.

Vaikka uusia vesivoimalaitoksia Suomessa ei ole rakennettu aikoihin, on vanhaa laitoskantaa peruskorjattu. Myös SRV Infra on ollut mukana vuonna 2019 Kymijoelle valmistuneessa mittavassa Inkeroisten vesivoimalaitoksen peruskorjauksessa sekä Porttipahdan laitokseen liittyvässä kallioseinämän lujituksessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV toteuttaa Kuhankosken uuden vesivoimalaitoksen Koskienergialle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat