Kokeile kuukausi maksutta

Hemsö osti Paavolan kampuksen Lahdessa – kauppahinta 80 miljoonaa

Kaupan myötä Hemsö vastaa kampuskokonaisuuden toteutuksesta, rakennusurakoiden läpiviennistä sekä rakennusten pitkäjänteisestä ylläpidosta ja korjauksista.

Hemsö omistaa Suomessa noin 100 000 neliötä oppilaitoskiinteistöjä. Kaikkiaan Hemsön omistuksessa on 53 peruskoulukiinteistöä ja 20 lukiota, joissa opiskelee yhteensä 25 000 oppilasta. Nyt joukkoon liittyy Paavolan Kampus.(Kuva: Lahden kaupunki)
Kuuntele juttu

Yhteiskuntakiinteistöihin erikoistunut Hemsö ja Lahden kaupunki ovat allekirjoittaneet kauppasopimuksen Paavolan kampuksen rakennuksista. Kaupan arvo on noin 80 miljoonaa euroa.

Lahden kaupunki jää tiloihin vuokralaiseksi 20 vuoden vuokrasopimuksilla. Tontit säilyvät kaupungin omistuksessa ja kaupunki vuokraa maan Hemsölle pitkäaikaisilla maanvuokraussopimuksilla.

Paavolan kampus on Lahden Tilakeskuksen historian suurin hanke, joka toteutetaan vaiheittain vuosina 2020–2023. Kaupan myötä Hemsö vastaa kampuskokonaisuuden toteutuksesta, rakennusurakoiden läpiviennistä sekä rakennusten pitkäjänteisestä ylläpidosta ja korjauksista.

Uusi kampus muodostuu alueella jo sijaitsevista rakennuksista sekä uudisrakennuksista. Nykyiset rakennukset korjataan ja tilat muokataan joustaviksi ja opetuksen eri tarpeisiin muunneltaviksi. Kampukselle sijoittuvat Tiirismaan peruskoulu, Kannaksen ja Tiirismaan lukiot yhdistävä uusi lukio, Humpulan päiväkoti, Wellamo-opisto sekä Taide- ja muotoilukoulu Taika.

Paavolaa käyttää sen valmistuttua noin 2 500 lasta ja nuorta. Kokonaisuudessaan kampusrakennusten pinta-ala on noin 30 000 neliömetriä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hemsö osti Paavolan kampuksen Lahdessa – kauppahinta 80 miljoonaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat