Kokeile kuukausi maksutta

EK: Luottamus kohonnut teollisuuden vetämänä hieman – myös rakennusala toipuu

Rakentamisen suunta on parempaan, mutta saldoluvut ovat edelleen pakkasella.

Rakennusyritysten luottamus nousi maaliskuussa seitsemän pistettä helmikuusta. Indikaattorin saldoluku oli -16 pistettä ja vielä selvästi alle pitkäaikaisen keskiarvon.

Elinkeinoelämän näkymät ovat kohentuneet maltillisesti tässä kuussa vaikeasta koronatilanteesta huolimatta, ilmenee Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n tänään julkistamassa luottamusindikaattoreista.

Etenkin teollisuusyritykset ovat aiempaa optimistisempia. Niiden luottamus nousi maaliskuussa viisi pistettä helmikuusta. Maaliskuun lukema oli +3, kun helmikuun luku oli -2. Luottamusindikaattori on lähellä pitkäaikaista keskiarvoa, joka on +1.

EK:n johtava ekonomisti Sami Pakarinen kertoo tiedotteessa, että kuten viime keväänä, nytkin koronatilanne heijastuu etenkin palvelualoille ja kauppaan, joissa myyntiodotukset ovat kääntyneet uudelleen laskuun.

”Kokonaisuutena elinkeinoelämän luottamus silti nousi maaliskuussa, sillä teollisuuden lisäksi nyt myös rakentaminen palautuu”, hän lisää.

Rakennusyritysten luottamus nousi maaliskuussa seitsemän pistettä helmikuusta. Indikaattorin saldoluku oli -16 pistettä eli yhä selvästi heikompi kuin pitkäaikainen keskiarvo, joka on -7.

Palveluyritysten luottamusindikaattori laski kolme pistettä kuukautta aiemmasta -7 pisteeseen. Sen pitkäaikainen keskiarvo on +12.

Vähittäiskaupan luottamus pysyi ennallaan ja oli maaliskuussakin -1. Lukema on myös indikaattorin pitkäaikainen keskiarvo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “EK: Luottamus kohonnut teollisuuden vetämänä hieman – myös rakennusala toipuu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat