Kokeile kuukausi maksutta

Jyväskylän Hippos-hanke etenee – rahoituspäätöksille jälleen uusi aikaraja

Liikunnan ja hyvinvoinnin keskus Hippoksen päävuokralaiset Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu ovat allekirjoittaneet lopulliset vuokrasopimukset ja kaupunki päättää lähiaikoina omasta liikuntavuorosopimuksestaan.

Havainnekuva Hippoksen areenakeskuksesta. Kuva: PES Arkkitehdit

Kulttuuri- ja liikuntalautakunnassa sopimus on ensi viikolla ja kaupunginhallituksen käsittelyyn sen on tarkoitus edetä seuraavalla viikolla.

Rakentamisen näkökulmasta katsoen tavoitteena on, että hankkeen lopulliset rahoituspäätökset sekä rakennuslupa saadaan syksyn 2021 aikana, jolloin keskuksen rakentaminen voisi käynnistyä alkuvuonna 2022.

Yliopisto sijoittaa tiloihin liikuntatieteellisen tiedekunnan märkä- ja kuivalaboratoriotiloja sekä opetus- ja toimitiloja. Lisäksi Hippokselle on varattu työtiloja tutkijoille ja tilaa liikuntatieteellistä tutkimusta varten.

Lisäksi Jyväskylän ammattikorkeakoulun hyvinvointiyksikön sijoittuminen Hippoksen osaamiskeskukseen on varmistunut.

”Hippoksen vuokratilanne näyttää erittäin hyvältä ja lähiviikkoina tehdään lisää vuokrasopimuksia. Niistä tiedotetaan erikseen, kun sopimukset on virallisesti allekirjoitettu”, hankkeen projektipäällikkö Kari Halinen Jyväskylän kaupungilta kertoo.

”Tavoitteena on saada Hippos-hankkeen lopulliset rahoituspäätökset rahoittajilta sekä rakennuslupa syksyn 2021 aikana. Rakentaminen voisi käynnistyä alkuvuonna 2022. Tätä ennen tehdään jo valmistelevia johtosiirto- ja maanrakennustöitä sekä valmistaudutaan pesäpallostadionin siirtoon. Rakentaminen alkaa Hippoksen uudesta “sydämestä” Osaamiskeskuksesta ja rakentamisen on arvioitu kestävän noin 24 kuukautta”, Halinen jatkaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jyväskylän Hippos-hanke etenee – rahoituspäätöksille jälleen uusi aikaraja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat