Rakennusyritysten luottamus kohentunut

Rakennusyritysten luottamus on parantunut kesäkuussa. Luottamusindikaattorin saldoluku on nyt -9 pistettä, joka on neljä pistettä enemmän kuin edelliskuussa.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n julkaiseman indikaattorin pitkän aikavälin keskiarvo on -7, joten luottamus on noususta huolimatta pysynyt yhä keskiarvon alapuolella.

”Suomessa yritysten luottamus jatkaa nousuaan kaikilla päätoimialoilla. Rajoitusten purku on auttanut palvelualaa ja etenkin matkailu- ja ravintola-alan tilannetta. Myös vähittäiskaupassa luottamus jatkaa ripeää nousuaan. Vastaavasti globaalin teollisuuden veto supistaa Suomessakin teollisuuden valmistuotevarastoja”, EK:n johtava ekonomisti Sami Pakarinen sanoo tiedotteessa.

Rakennusyritykset ovat arvioineet tilauskantansa kohentuneen edelliskuukauden lukemista, mutta se on yhä alle tavanomaisen tason. Arviot henkilöstön määrän kehityksestä ovat samalla tasolla kuin toukokuussakin. Henkilöstön määrän arvioidaan yhä vähentyvän tulevien kuukausien aikana, kun tilannetta tarkastellaan kausitasoitetuilla luvuilla.

Suomen rakentamisen luottamusindikaattori oli toukokuussa EU-maiden heikoin. Se jäi melko selvästi toiseksi heikoimmasta Slovakiastakin. EU-maiden vahvinta rakentamisen luottamus oli Luxemburgissa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusyritysten luottamus kohentunut”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat