Senaatti-Kiinteistöt peruskorjaa 1800-luvun kartanon Maaningalla

Luken tutkimusaseman uudistamisen kustannusarvio on yhteensä noin 5,9 miljoonaa euroa

Luonnonvarakeskuksen Maaningan tutkimusasema. Kuva: Panu Korhonen / Luke

Senaatti-kiinteistöt on käynnistänyt Luonnonvarakeskuksen Maaningan tutkimusasemalla 976 bruttoneliömetrin suuruisen kartanorakennuksen peruskorjauksen ja -parannuksen. Vuonna 1820 valmistunut kartanorakennus peruskorjataan koko laajuudessaan Luken toimitilakonseptin mukaiseksi moderniksi työympäristöksi rakennuksen historiallisia ominaispiirteitä kunnioittaen. Automaatiotekniikan uudistamisen myötä rakennuksen energiatalous paranee.

Kartanon korjaustyöt valmistuvat tämän vuoden joulukuussa, ja hankkeen kustannusarvio on yhteensä 2,2 miljoonaa euroa.

Senaatti-kiinteisött on ostanut vuoden 2021 alussa Luken käytössä olevan tutkimusnavetan Kuopion kaupungilta ja aloittaa rakennuksen peruskorjauksen ja -parannuksen heinäkuussa. Vuonna 2010 rakennetun navetan tuotantotilojen teknologia ajantasaistetaan sekä toiminnallisuutta parannetaan. Työt valmistuvat arviolta kuluvan vuoden marraskuun loppuun mennessä, ja hankkeen kustannusarvio on noin 1,9 miljoonaa euroa.

Peruskorjausten yhteydessä Senaatti-kiinteistöt on aloittanut myös tutkimusaseman aluetekniikan uusimishankkeen, jossa hakelämmitys korvataan pellettijärjestelmällä. Lokakuussa 2021 valmistuvan hankkeen kustannusarvio on noin 1,8 miljoonaa euroa.

Tutkimusasema sijaitsee Maaningan Halolan tilalla, joka puolestaan sijaitsee Maaninkajärven rannalla noin 50 kilometriä Kuopion keskustasta luoteeseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatti-Kiinteistöt peruskorjaa 1800-luvun kartanon Maaningalla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat