Yhden suojatien rakentaminen kesti yli vuoden Espoossa

Merituulentien kauan odotettu suojatie on vihdoin valmistumassa. Suojatien rakennustyöt aloitettiin keväällä 2020, joten suojatietä on nyt siis rakennettu jo yli vuoden verran.

erituulentien suojatien pitäisi olla valmis parin viikon päästä. Kuva: Matias Ikola / Lukijan kuva

Työmaan kesto on kummastuttanut alueen asukkaita.

Suojatien pitäisi olla käytössä parin viikon päästä, lupaa katurakennuspäällikkö Markku Virtanen Espoon kaupungilta.

”Urakoitsija kytkee ajoradan liikennevalot tällä viikolla. Menee varmaan ensi viikkoon, että loput sadevesikaivot saadaan asennettua. Sitten pitää vielä kytkeä jalankulkijoiden valot ja sen jälkeen suojatie voidaan ottaa käyttöön.”

Suojatien rakentamisesta Merituulentielle Niittykummun metroaseman kohdalle päätettiin syksyllä 2019.

Alun perin suojatien piti valmistua vuoden 2020 aikana, mutta matkaan tuli mutka. Portaali, johon ajoväylän opasteet on kiinnitetty, piti siirtää suojatien alta toiseen paikkaan. Paikalta, jonne portaali piti siirtää, löytyi yllättäen vanha betonilaatta, ja suunnitelmat piti tehdä uudestaan.

”Emme päässeet portaalin paaluja lyömään ja jäimme odottamaan suunnitelman muutosta. Se oli suurin syy työmaan viivästymiselle”, Virtanen sanoo.

Merituulentielle Niittykummun metroaseman itäisen uloskäynnin kohdalle päätettiin rakentaa suojatie, sillä ihmiset oikaisivat metrosta vilkasliikenteisen Merituulentien yli bussipysäkille. Ensin kaupunki yritti pysäyttää ylittäjiä aidalla, mutta ihmiset kiersivät aidan.

Nyt valmistuva suojatie nopeuttaa ja helpottaa kävelijöiden kulkua Niittykummun metroasemalle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yhden suojatien rakentaminen kesti yli vuoden Espoossa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat